Lukáš Krpálek pohořel: Vrátím se silnější, vzkazuje olympijský vítěz!

Lukáš Krpálek 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. června 2019 14:57

Olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek neuspěl na probíhajících Evropských hrách v běloruském Minsku. O medaili jej připravily dvě nečekané porážky, populární zápasník však slibuje, že se vrátí ještě silnější.

V těchto dnech probíhají v běloruském Minsku Evropské hry, skromnější obdoba olympijských her, které se mohou zúčastnit jen evropské národy. Česká výprava vkládala své medailové naděje do rukou judisty Lukáše Krpálka, olympijského vítěze z her v Riu před třemi lety. Populární zápasník ovšem pohořel.

Ve třetím kole nejprve padl v souboji s Rusem Tasojevem, čímž si zavřel dveře ke zlaté medaili. V opravách však stále mohl zabojovat o bronz. V zápase o třetí místo však podlehl Nizozemci Grolovi a obsadil pátou příčku. „Včera to nebyl můj den. Vrátím se silnější,“ vzkázal Krpálek fanouškům na Instagramu.

Výkony v minském turnaji hodnotil velice kriticky. „Pro mě byl celý ten turnaj hodně náročný. Cítil jsem se od prvního zápasu hrozně špatně. Na zemi, v postoje jsem hrozně ztrácel, nemohl jsem se vytrhnout, nemohl jsem se chytit, natož nastoupit,“ okomentoval svůj výkon pro Radiožurnál.

„Páté místo je samozřejmě pěkné, ale když přijede člověk z posledního turnaje jako vítěz, tak chce medaili,“ litoval Krpálek, který si kladl jen ty nejvyšší nároky. Neúspěch mu tak pokazí vzpomínku na velký zážitek na úvod Evropských her.

Na slavnostním zahájení soutěží totiž přivedl českou výpravu na stadion s vlajkou v ruce. „Být vlajkonošem při zahajovacím ceremoniálu na Evropských hrách v Minsku pro mě byla obrovská čest, stejně jako při OH v Riu,“ svěřil se judista na sociální síti.

Témata: Lukáš Krpálek Judo