Češi na MS v hokeji skončili 4. Podlehli Rusku v nájezdech!

Český tým podlehl Rusku

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. května 2019 18:25

Česká hokejová reprezentace dnes hrála o první medaili od bronzu z roku 2012. Po včerejší semifinálové porážce od Kanady 1:5 se národní tým utkal s Ruskem, které nám připravilo jedinou porážku v základní skupině. V medailovém utkáním nám bohužel uštědřilo další, když zvítězilo 3:2 po samostatných nájezdech.

Pro nejnovější dění na ledě aktualizujte stránku.

7. nájezd - Bohužel, i letos končíme bez medaile. Obránce Filip Hronek rovněž selhal a je dobojováno. Rusové nás v utkání o bronz poráží 3:2 po samostatných nájezdech. 

6. nájezd - Nikita Gusev proměňuje - 0:2.

5. nájezd - Ani třetí český exekutor Jan Kovář Vasilevského nepřekonal.

4. nájezd - Nejproduktivnější hráč zámořské NHL Kučerov také ne - 0:1.

3. nájezd - Kubalík neuspěl - 0:1.

2. nájezd - Ruský kapitán Ilja Kovalčuk zkušeně proměnil - 0:1.

1. nájezd - Jako první jeli Češi, konkrétně Jakub Vrána. Útočník Washingtonu s novou hokejkou Vasilevského nepřekonal.

70. minuta - Přečíslení 2 na 1 výborně řešil Kovář, ale Kubalík jeho přihrávku pořádně netrefil. V posledních sekundách měl další šanci Hronek, ale ani potřetí proti Vasilevskému neuspěl. O vítězi rozhodnou nájezdy.

69. minuta - Nejproduktivnější hráč NHL Kučerov ukázal své umění. Gusevovi připravil puk před prázdnou, ale ruský útočník ji naštěstí minul. 

66. minuta - Po strhujícím úvodu následovala klidnější pasáž, během které se na puku drželi především Rusové. Žádnou větší šanci si ovšem nevypracovali. 

62. minuta - Obránci Hronkovi prodloužení s redukovaným počtem hráčů sedí, proti Vasilevskému ale neuspěl ani napodruhé.

61. minuta - Hraje se 3 na 3 a Hronek měl hned v úvodu velkou šanci, ale Vasilevskij je už dlouho k nepřekonání.

Přestávka - Základní hrací doba o držiteli bronzu nerozhodla. Český tým se ve třetí třetině tlačil za rozhodnutím, ke gólu však nepomohla ani první přesilovka.

60. minuta - Obrovská šance pár desítek sekund před koncem. Po Hronkově nahození měl puk na holi Kovář, za famózního Vasilevského jej ovšem nedostal. O tom, kdo si odveze bronz z Bratislavy, rozhodne prodloužení.

59. minuta - Faksa řešil přečíslení dva na jednoho sám, střelu mezi betony Vasilevskij kryje.

58. minuta - Voráček se Simonem zopakovali akci z před několika minut. Kapitán přiklepl puk rozjetému Simonovi, který Vasilevského nepřekonal. Na druhé straně Kučerov minul poloodkrytou branku.

54. minuta - Po dlouhé době měli šanci i Rusové. Šimon Hrubec ale odolal i několika dorážkám. 

54. minuta - Už po konci přesilovky tečoval před ruskou brankou nabídku od jednoho ze spoluhráčů Kolář, ovšem Vasilevskij teď chytá výtečně.

53. minuta - Osamocený puk v ruském brankovišti se snažil za Vasilevského zamést Kovář, ale neuspěl. 

52. minuta - Simon pálil z dobré pozice poté, co mu Voráček předal puk ve středové třetině. Vzápětí fauluje Grigorenko a český tým si konečně zahraje přesilovku. Bude to klíčový moment utkání o bronz?

50. minuta - Výborný postřeh Vasilevského po teči jednoho z jeho spoluhráčů. Ruský brankář ukázal, proč patří k nejlepším v NHL.

48. minuta - Volný puk se opět odrazil do Hrubcova brankoviště. Jako první ho naštěstí našel jeden z českých obránců a vyhodil jej na zakázané uvolnění.

46. minuta - Oslabení jsme přečkali bez úhony a po jeho skončení se ocitl v dobré šanci Simon. Nebezpečně se jevil i pokus obránce Skleničky.

44. minuta - V oslabení hrajeme výborně. Rusové se do ničeho nedostali, z brejku naopak po Frolíkově přistrčení nebezpečně střílel Faksa.

43. minuta - Malkin se dobře vytočil od mantinelu do osy hřiště, střela mezi betony Hrubce se ovšem neujala. Chvíli poté fauluje obránce Kolář. Dvě minuty za podražení. 

42. minuta - Rusové měli lepší vstup do třetí třetiny, ale po brejku nakonec nebezpečně zakončoval Hronek.

Přestávka - Stejně jako v semifinále s Kanadou národní tým na počátku druhé třetiny inkasoval. Naštěstí se nenechal rozhodit a pokračoval v dobrém výkonu. Rusové nás opravdu výrazně zatlačili až v závěru prostřední části, Hrubec ale odolal. Po 40 minutách je stav utkání 2:2. 

Ve druhé třetině mířil přesně jen Arťom Anisimov, po jeho gólu tak platí před třetí třetinou nerozhodný stav.#RUSvCZE ????? #mshokej #jakolev #narodnitym pic.twitter.com/jed9ZWE0EE

— Hokejový nároďák (@narodnitym) 26. května 2019

40. minuta - Děkovat mohou čeští hokejisté i Šimonu Hrubcovi. Třinecký brankář měl v závěrečných minutách druhé třetiny hodně práce, ale naštěstí neinkasoval.

38. minuta - Teď to byl boj, naši nezvládli vystřídat a Palát byl rád za to, že odvezl puk na červenou čáru a vyhodil ho za ruskou branku. Češi tak mohli jít vystřídat. 

35. minuta - Závar před Hrubcem, který nakonec volný puk v českém brankovišti pokryl. Následovala menší šarvátka, v níž nechyběl Dimitrij Jaškin.

34. minuta - Hluchou pasáž teď Rusové přerušili tím, že se dožadovali vyloučení za zdržování hry. Puk ale skončil na české střídačce, takže se pokračuje v pěti na obou stranách.

32. minuta - Řepík zastavil na mantinelu vyhozený puk a nabídl ho obránci Musilovi, který byl nezvykle blízko ruské bráně. Vasilevskij zůstal nepřekonán.

30. minuta - Palát a Faksa dobře forčekovali v útočném pásmu. Centr Dallasu nabídl puk Ruttovi, ale obránce jen trefil Vasilevského. 

28. minuta - Náznak šance konečně i na druhé straně. To byla pozice pro kritizovaného střelce Washingtonu Jakuba Vránu. Po přihrávce vyhlášeného playmakera Kováře ale minul.

27. minuta - Za Hrubcem se ozvala tyč po střele Guseva. Rusové teď mají navrch.

26. minuta - Teď jsme přežili těžkou situaci. Rusové stihli vystřídat, Češi nikoliv, což bylo znát. Naše pětice v čele s kapitánem Voráčkem si s tím naštěstí poradila.

24. minuta - Velký závar před ruskou brankou, který má na svědomí plzeňská formace. Po Kovářově střele zůstal puk v brankovišti, za čáru jej čeští hokejisté bohužel nedostali.

22. minuta - Vzápětí mohl dokonat obrat Ovečkin, ale výtečného Hrubce nepřekonal.

21. minuta - Je vyrovnáno. Na branku vypálil Anisimov a nešťastník Radko Gudas srazil puk mezi betony Šimona Hrubce - 2:2.

Přestávka - Úvodní třetina utkání o bronz se českému týmu vydařila. Šimon Hrubec sice po teči Grigorenka inkasoval jako první, po brankách Michala Řepíka a Dominika Kubalíka se nám podařilo otočit na 2:1.

V první třetině šli sice do vedení Rusové, my jsme ale nesložili zbraně a po gólech Řepíka a Kubalíka vedeme 2:1! ?#RUSvCZE ????? #mshokej #jakolev #narodnitym pic.twitter.com/L2CzLFctf2

— Hokejový nároďák (@narodnitym) 26. května 2019

20. minuta - Závěrečnou minutu úvodní části si Češi nekomplikují a raději už podruhé vyhazují puk na zakázané uvolnění.

19. minuta - Gól! Dobrou pasáž českého týmu korunuje Dominik Kubalík. Jan Kovář mu zpoza branky naservíroval puk a Kubalík se z první nemýlil - 2:1. 

18. minuta - Náznak šance na druhé straně. Odražený puk vyplaval před Jakuba Voráčka, ten však bránu netrefil.

17. minuta - Grigorenko mířil sám ze strany, druhý gól naštěstí nepřidal.

15. minuta - Gól! Ruské vedení dlouho netrvalo. Parádní Skleničkova přihrávka uvolnila Michala Řepíka, který tváří v tvář Vasilevskému nezaváhal - 1:1.

14. minuta - První gól utkání vstřelili Rusové. Sergačov vystřelil od modré, projíždějící Grigorenko tečoval a přes clonícího Dadonova puk prošel mezi betony Hrubce až za brankovou čáru - 0:1.

12. minuta - Utkání o bronz je zatím taktickou bitvou bez jasné gólové šance. Po pár dobrých střídaních národního tymu opět zahrozili Rusové, Hrubec byl připraven.

9. minuta - Dobré střídání bratří Zohornových, Řepíkova střela byla sražena do ochranné sítě.

8. minuta - První nebezpečnější střelu národního týmu má na svědomí plzeňský Milan Gulaš. Vasilevskij ji sice neudržel, ale puk se od něj odrazil vedle brány.

6. minuta - Rusové v početní převaze na nic nečekali a hned na úvod ohrozili Hrubce. Zbytek oslabení ovšem čeští hokejisté zvládli. 

4. minuta - První vyloučení v zápase. Dvě minuty za faul vysokou holí dostává Tomáš Zohorna.

3. minuta - První závar před naší brankou, obětavý Jaškin vyhodil na zakázané uvolnění.

2. minuta - Obávaný kanonýr Ovečkin už mířil sám na Hrubce, ale Hronek ho na poslední chvíli odzbrojil.

1. minuta - Utkání o bronz začalo a na ledě se opravdu objevila formace bratří Zohornů, která sice byla v zápise uvedena jako první, ale většinu mistrovství odehrála jako čtvrtá v rotaci. Po zisku vhazování v útočném pásmu odešli střídat.

Sestava národního týmu - Ze zdravotních důvodů vypadli ze sestavy brankář Pavel Francouz, který dochytal semifinále s Kanadou, a obránce Michal Moravčík. V brance začne extraligový mistr z Třince Šimon Hrubec, který na MS odchytal jen vítězné utkání s Norskem (7:2). Jakub Vrána opět začíná jako 13. útočník.

? | V brance dnes Šimon Hrubec, pořadí útoků se změnami, mimo hru Moravčík, Chytil a Francouz.#RUSvCZE ????? #mshokej #jakolev #narodnitym pic.twitter.com/SWt8pfGc8o

— Hokejový nároďák (@narodnitym) 26. května 2019

Před utkáním - Oba soupeři se v Bratislavě střetli už v základní skupině. Rusové zvítězili 3:0. Sborná poprvé padla až ve včerejším semifinále s Finskem, kterému podlehla 0:1.

Dobrý den, vítáme vás u online přenosu z utkání o bronz na letošním MS v hokeji, které hostí Slovensko. Český národní tým v něm vyzve odvěkého rivala z Ruska a moc by si přál, aby se opakovala situace z bratislavského šampionátu v roce 2011. Tehdy tým vedený Aloisem Hadamczikem ve vzájemném utkání o bronz zvítězil 7:4. 

Od té doby získala česká hokejová reprezentace jedinou medaili - bronz v roce 2012. O medaili ze stejného kovu jsme naposledy hráli na domácím šampionátu před čtyřmi lety, tehdy jsme padli s týmem USA.

Témata: Hokej MS Hokej MS CZE Tým Hokej MS RUS Tým