Chcete oživit kuchyni? Zvolte fototapety

Chcete oživit kuchyni? Zvolte fototapety 4

Autor: stars24.cz

17. března 2019 21:53

Komerční sdělení - Kuchyně je prostorem, který si zaslouží v každém případě pozornost. Mnohdy je to právě kuchyně, která je propojena s jídelnou, kde mohou přijít i návštěvy, jež budete hostit. Rozhodně proto není od věci zařídit ji co možná nejstylověji. Alternativ je poměrně hodně, přičemž asi nejčastěji se prosazují nejrůznější motivy, jež jsou jakýmkoli způsobem spojené s jídlem, jeho konzumací a přípravou. Pokud aktuálně tápete a nemáte příliš konkrétní představu o tom, jak by konkrétní fototapety měly vypadat, jste na správném místě. V následujících řádcích se na tapety do kuchyně zaměříme mnohem podrobněji a podíváme se přesně na to, které motivy jsou nejoblíbenější a budou se do vaší kuchyně hodit.

Lžíce a vidličky v hlavních rolích

Příbory patří takřka ke každému pokrmu. To si většina z nás samozřejmě uvědomuje, nicméně věnuje pozornost pouze jejich klasické podobě. Mohou být přitom i součástí některé ze stěn kuchyně. Není problém volit elegantní provedení lžic a vidliček v několika barvách. Jedná se samozřejmě o přehnané velikosti příborů, jež mohou sloužit jako dominantní motivy klidně i největší kuchyňské stěny. Jaké modely takovýchto příborů zvolíte, je pouze na vás. V kombinaci s bílou barvou stěny dokonale v kontrastu vyniknou se vším všudy.

Lidový akcent? Není problém!

Takové lidové umění je maximálně důvtipné a originální se vším všudy. Pokud máte kuchyni stylizovanou spíše v rustikálním provedení, určitě můžete i do těchto motivů jít. Bez problémů seženete pestrobarevné fototapety do kuchyně, jež se budou maximálně líbit a zaujmou. Výborné mohou být hlavně takovéto folklórní motivy za kuchyňskou linku. Tady vypadají opravdu perfektně a neklamou. Barvy dokonale ladí třeba s jednobarevnými dřevěnými skříňkami ve světlé i tmavé podobě.

Orientální a vintage styl

Vůně orientu jsou pestré a stejně tak je to i s tvary a barvami. Proč si je tedy nedopřát třeba ve vaší kuchyni? Orientální motivy jsou zcela specifické a designově zaujmou. Typické jsou pro východ kupříkladu mandaly. Jde o velké obrazce složené z malých součástí. Celek je elegantní a symbolizuje třeba květiny nebo cokoli jiného. Vše se samozřejmě odvíjí od stylu provedení dané kuchyně. Do každé se hodí něco úplně jiného. A co taková mozaika vintage na stěně přímo za kuchyňskou linkou? Vypadat může perfektně a dokonale vyjádří vkus každého člověka, který si ji do kuchyně nainstaluje.

Krajinka v černobílém hávu

Patříte spíše mezi příznivce poněkud méně ortodoxního stylu a jednoduchosti? Pak se rozhodně nebojte klasického černobílého motivu. Moc hezky vypadá třeba krajinka vyznačená černou barvou na bílém podkladu. Fakticky se jedná o jakousi skicu, jež ale zanechá v člověku na první pohled docela hodně velký dojem. Stromy, domky a silnice vytváří komplet jakéhosi venkovského městečka.

Tropický ráj s ananasem

Výlet do tropických oblastí je vždy velkým zážitkem. Vydat se třeba za pořízením tradičních ananasů můžete klidně i tak, že si pořídíte fototapetu. Do kuchyně se bude dokonale hodit a rozhodně si nebudete moci stěžovat na to, že by tento prostor nedokázala nijak oživit. Určitě se jí to dokonale podaří. Ananas je na ní kombinován se zeleným listem palmy, což dodává samotnému motivu značně na autentičnosti. Za kuchyňskou linkou perfektně oživí prostor, jenž by byl jinak velmi fádní a prakticky vůbec nevyužitý.

Bylinky v hlavní roli

Za oblíbené tapety do kuchyně na stěnu jsou považovány i ty, jež znázorňují bylinky různého charakteru. Za kuchyňskou linkou mohou být v podobě fototapety svazky bylinek, a to v mnohem větší velikosti než ve skutečnosti. Bylinky do kuchyně jednoznačně patří a vypadají moc hezky. Převládá u nich pochopitelně tradiční zelená barva, nicméně mohou mít i květy ve fialové, bílé, žluté či jiné barvě. Na první pohled si člověk, který se na ně zadívá, představí velké množství skvělých chutí, jež mohou dodat jakémukoli jídlu. Rozhodně se přitom nemusí jednat o kuchaře či nějakého velkého znalce pokrmů. Bylinky zkrátka zaujmou.

Témata: Bydlení pr článek