Zlobí vás sousedé? Máme řešení na nejčastější problémy s bydlením!

Lidé, ilustrační foto

Autor: stars24.cz

23. ledna 2019 11:01

PR článek - Ideální pohodlné bydlení je snem každého z nás. Občas se však stane, že idylku začne rušit nějaký faktor z okolí, který nemůžete ovlivnit. A nebo můžete? Není třeba se hned stěhovat pryč a vyměnit jednu komplikaci za druhou. Vyřešit rušivé a nepříjemné věci, které vás v okolí vašeho domu obtěžují, můžete sami pomocí chytrých inovací.

Řešte situaci

Často se stává, že lidé nepříjemnosti z okolí trpí a nic s nimi aktivně nedělají. Kolikrát ani nevědí jak nebo netuší, že řešení je mnohem jednodušší, než si mysleli. A proč bychom neměli s realizací úprav usnadňující nám život už více otálet?

Příjemné prostředí vede k lepšímu odpočinku i pracovní koncentraci Ušetříte si zbytečný stres S prostředím zlepšíte i své zdraví V mnohých případech se problém může zhoršovat a nadělat při otálení více škody Hluční sousedé nebo prostředí

Přílišný hluk z okolí je nejčastějším problémem, který můžeme najít v téměř každém sousedství. Ať už se jedná o časté oslavy, domácí mazlíčky, děti nebo opravy u sousedů či na ulici, znepříjemňují nám tyto věci klidné chvíle odpočinku, soustředění se na práci nebo zábavu, zejména pak poslech oblíbené hudby nebo sledování zajímavých filmů. Každý, kdo si tuto situaci sám zažil, ví, že řešení domluvou je velice těžké. Nezbývá nám proto nic jiného, než správná akustická izolace, která spolehlivě zvuky utlumí do snesitelné míry. Lze ji umístit do stropu, podlah i stěn a můžete ji kombinovat s dalšími tlumícími prvky.

Ptáci v okolí

Ano, zpěv ptactva při jarních dnech je velice příjemný, ale tito malí nezbedníci dokáží nadělat mnoho škod, což určitě zná každý, ke komu se nastěhovali a zaneřádili mu trusem střechu, zeď, parapety nebo cokoliv jiného. Častým řešením jsou plašičky, které však nemusejí fungovat spolehlivě a ty, které jsou postavené na principu ultrazvuku, nejsou dokonce příjemné domácím zvířatům. Řešením je, aby si k vám ptáci prostě nesedali. Bezpečné hroty proti ptactvu toho dokáží docílit a díky tupým koncům jim neublíží – pouze jim zabráni sedat tam, kam nemají. Pokud opeřenci nalítávají do vašich velkých skleněných ploch, je řešením jejich polep. Samozřejmostí by mělo být odstranění krmítek a jiných věcí, které mohou ptáky přilákávat.

Přímé slunce

Svit slunce do domu nebo bytu je třeba regulovat. Na jednu stranu je přirozeným osvětlením, které rozjasní celou místnost, ale na druhou stranu nám nemusí být vždy příjemné. Výrazně ostré světlo není dobré pro oči a je velmi obtěžující, pokud do slunce hledíte například z důvodu natočení židlí nebo pohovky. Možností je samozřejmě celý interiér přestěhovat a nebo tu jsou venkovní rolety na stínění, které vám umožní regulaci paprsků dle vaší potřeby. Dají se snadno vytáhnout nebo zatáhnout. Pomáhají nejen proti příliš jasnému slunci, které není příjemné pro oči, ale i při horkých letních dnech, kdy se celá místnost velice rychle otepluje; dokáží tak navodit výrazně snesitelnější teploty nebo vám pomohou ušetřit za větráky a klimatizace. Mezi další výhody rolet patří částečná zvuková izolace od hluku z venkovního prostředí.

Kanalizace a jímka

Ve městech je odpad řešen lehce kanalizací. Na vesnicích nebo na rekreačních místech jako jsou chaty a chlupy se však můžete velice často potýkat i s tímto problémem. Každý, kdo měl někdy problém s jímkou, jistě dobře ví, jak zapeklitá a těžko řešitelná situace to může být. Přitom vůbec nezáleží, zda vám někde protéká na povrch, špatně se vyváží, má malý a nedostatečný objem či cokoliv jiného. Řešením jsou betonové jímky Olomouc, které jsou dokonale nepropustné, mají dobré víko a bez obtíží se vyvážejí. Pokud nemáte připojení ke kanalizaci, mohou být tím jediným možným pomocníkem, který vás zachrání.

Témata: pr článek sousedé Lidé