Seznámit se může každý, jen je třeba aktivního přístupu

Ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz

23. ledna 2019 10:57

PR článek - V dnešní době stále více přibývá fenoménu „single“ neboli nezadaných. Jsou tací, kterým to vyhovuje a zvolí si tento styl života dobrovolně, ale pro mnoho lidí není single výsledkem vlastního rozhodnutí. Jestli i vy patříte mezi ty, kteří by rádi změnili svůj stav z „volný“ na „zadaný“ nebo třeba jen „zamilovaný“, musíte se do seznamování aktivně zapojit a začít lásku hledat. Pokud budete sedět doma, určitě si vás sama nenajde. Není však čeho se bát, zvládli to ostatní, zvládnete to také. A my víme jak.

Připravte se

Předtím, než si začnete hledat partnera nebo partneru, měli byste vědět, co je vaším cílem a co si od vztahu slibujete. Je třeba si zodpovědět na otázky jako:

Jak vážný by měl vztah být (několik rande nebo založení rodiny)? Jak si představujete svého budoucího partnera nebo partnerku? Jak si představujete společný život?

Další věcí je, že musíte zapracovat na sobě. Nic není větší překážkou než rezignace a pocit, že nikdy nenajdete toho pravého. Moderní seznámení je v dnešní době velice snadné a nabízí spousty možností; stačí jich jen využít a věřit, že máte stejně jako všichni šanci, abyste se seznámili a aby vám vztah vydržel.

Osobní seznámení

Zajít si do baru, do fitka nebo třeba na zájmovou aktivitu a tam se po někom poohlédnout patří mezi klasické a věčné způsoby seznamování. Dokonce i bez návštěv vybraných míst za konkrétním účelem můžete mít štěstí a můžete narazit na svou lásku třeba v práci, ale i na autobusové zastávce. Dívejte se kolem sebe a nebojte se učinit první krok – ať už milým úsměvem nebo prohozením pár vět. Pokud budou sympatie vzájemné a budete si mít o čem povídat, nebojte si říci o kontakt; jedině tak získáte příležitost se znovu setkat. Při prvním neúspěšném pokusu nezoufejte; náhodným výběrem se s velkou pravděpodobností můžete dostat nejen k někomu, s kým nebudete mít příliš společného, ale i k zadaným lidem nebo k takovým, kteří vztah zkrátka nehledají. Nepropadejte depresi, je to zcela normální. Nikdo nemá úspěch na první pokus. Prostě se rozhlížejte dále.

Seznamky

Pokud chcete mít jistou, že bude i druhá strana usilovat o seznámení, vyzkoušejte seznamky, kde najdete další lidi, kteří se rozhodli vzít život do vlastních rukou a udělat něco proto, aby si našli lásku. To je váš první společný zájem, kterého můžete využít při navazování konverzace. Možnost seznámit se nemáte jen přes inzertní noviny, ale i přes mnohé servery na internetu. Ve většině případů se o svém potencionálním objektu nebo zájemci mnoho dozvíte předem a zhruba víte, co můžete očekávat. Výhodou seznamek pro ty nesmělejší je také to, že si můžete nějaký čas jen psát a osobní setkání uskutečnit až při jistých vzájemných sympatiích.

A jdeme na to!

Pro většinu lidí je překážkou strach. Není se však čeho bát – hledání toho pravého bylo nebo stále je součástí života téměř každého a proto byste k němu měli přistupovat beze studu a brát ho spíše jako hru, než jako utrpení. Pokud se stydíte, zapracujte na sobě, abyste z vás měl dobrý pocit nejen budoucí partner a partnerka, ale i vy sami. Dlouhodobě se snažte udržovat hezkou postavu, vzdělávat se a můžete procvičovat i vaše komunikační dovednosti. V den očekávaného rande byste měli působit příjemně. Nebojte se otevřít druhému a již vzhledem na něj zapůsobit dobře. Jak na to? Recept je jednoduchý: usmívat se. Dále je třeba myslet na oděv, který by neměl být příliš formální, ale ani obyčejný – například můžete obléct trička s potiskem, které vás vystihují a zároveň vtipností uvolní atmosféru. Vezměte si pohodlnou obuv, upravte si vlasy, ženy si vytvoří make-up a můžeme jít na věc.

Častým problémem je také vzhled nebo jiný hendikep, za který se stydíte. Pokud se chcete vyhnout zklamání, uvádějte v seznamkách pravdivé informace a vkládejte svou skutečnou fotku. Mnohé lidi také od seznamování se s druhými odradí vlastní zdravotní komplikace, zejména ty sexuální. Nemít problémy s erekcí je však díky správnému přístupu a vhodné léčbě snadné a stejným způsobem lze odstranit nebo zmírnit další jiné překážky, které by vám v cestě za úplným a spokojeným vztahem stály.

Témata: pr článek Láska, intimnosti, vztahy Lidé