Tajemný Egypt vás okouzlí. Poznejte starověkou historii této země

Tajemný Egypt vás okouzlí. Poznejte starověkou historii této země

Autor: stars24.cz

26. října 2018 7:45

Máte rádi dávnou historii? Láká vás poznávání Egypta? Pak do země vyrazte mimo turistickou sezónu. Budete moci prozkoumávat místní památky za příjemnějších teplot, přesto se ale dočkáte i krásného a slunného počasí. Co vše si v Egyptě nenechat ujít? (PR článek)

Nejvíce turistů míří do Egypta kvůli Pyramidám v Gíze. Jedná se totiž o jeden ze sedmi divů světa, který láká svou tajemnou atmosférou. Tou nejznámější a zároveň i největší pyramidou je Cheopsova pyramida, měří téměř 140 metrů, obdivovat budete moci v Gíze ale i Rachefovu pyramidu a Menkaureovu pyramidu.

V Luxoru najdete Alej sfing i Údolí králů a královen

Dovolená v Egyptě ale rozhodně nemusí být jen o pyramidách. Za navštívení stojí také bývalé hlavní město Luxor, kde najdete Chrám v Karnaku, Alej sfing, Luxorský chrámový komplex, Muzeum mumifikace i Údolí králů a Údolí královen.

Kromě Luxoru můžete zavítat také do dalších historicky velmi významných měst. Jedním z nich je Asuán, ve kterém se nachází nespočet faraonských památek, Núbijské muzeum a také Vysoká Asuánská přehrada, za jejíž výstavbou stojí bývalý egyptský prezident Gamála Násira.

Muzea, mešity i bazary. To vše najdete v hlavním městě

Současné hlavní město Egypta je Káhira, které leží více jak 700 km od oblíbené dovolenkové destinace Marsa Alam. Pokud se tak vydáte do jednoho z resortů v této lokalitě, dobře si promyslete, kam budete chtít vycestovat za egyptskými památkami. Celý den na cestách by vám mohl dojem z místní historie trochu pokazit.

Káhiru si ale rozhodně nenechte ujít. Ve městě najdete Egyptské muzeum z 19. století, ve kterém si můžete projít více než 50 místností a uvidíte více než 100 000 exponátů. Zažijete historii pěkně od začátku a na vlastní kůži. Kromě muzea navštivte v Káhiře i mešitu Muhammada Alího nebo bazar Chán al-Chalílí, kde nakoupíte tradiční egyptské výrobky.

Hurghada je oblíbeným cílem mnoha turistů

Pokud vás velké vzdálenosti a zdlouhavé cestování děsí, pak raději vyrazte na dovolenou do přístavního města Hurghada. Odsud jsou zmíněné památky přeci jen lépe dostupně. Kromě výletů za historií můžete z Hurghady vyrazit také na nedaleké ostrůvky, kde se nachází překrásný svět korálových útesů.

V samotném městě si pak užijete dosyta pravého arabského života. Navštívit můžete mešity, nakoupit nejen suvenýry na místních bazarech nebo se vydat do místního akvária.

Egypt je díky svým památkám opředen tajemnem, jedinečnou atmosféru, kterou zažijete v této severoafrické zemi, jinde na světě nenajdete. A právě za poznáním egyptské kultury a historie je vhodné vyrazit na dovolenou mimo hlavní sezónu. Vyhnete se tak vysokým teplotám, které nemusí být všem příjemné.

Témata: dovolená Egypt pr článek