Letní dovolená v zimě? Není problém. Víme, kde se dočkáte i v prosinci třicítek

Thajsko

Autor: stars24.cz

25. října 2018 13:40

V zimě nejste odkázáni jen na chladné počasí a sníh, pokud milujete léto, vodu a sluníčko, můžete se i v zimních měsících vydat za teplem. Kam? Pro tentokrát zapomeňte na oblíbené dovolenkové evropské destinace, raději vsaďte na země, kde i v prosinci se dočkáte třicítek a slunného počasí. (PR článek)

Za vysokými teplotami v zimě se budete muset vydat mimo náš kontinent. Nejen pohody a sluníčka se dočkáte ve Spojených arabských emirátech, v Dominikánské republice nebo v Thajsku. Tak kterou zemi si vyberete vy?

Luxus, hojnost i zábavu. To nabízí Spojené arabské emiráty

Emiráty lákají čím dál více českých turistů, a to i díky přímému letu Praha – Dubaj, který trvá pět a půl hodiny. Spojené arabské emiráty nabízí v zimě příjemné teploty kolem třiceti stupňů, až čtyřicítek se dočkáte na jaře a na podzim. V zemi se každoročně místní těší ze zhruba 300 slunečních dní.

Nejoblíbenějšími emiráty jsou Dubaj a Abu Dhabi, které nabízí luxusní hotelové resorty, jedinečná obchodní centra, zábavní parky a aquaparky. Zábavu, hojnost a luxus ale najdete i v dalších emirátech, kterými jsou Sharjah, Fujairah, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain a Adžman.

Krásné pláže a výborný rum si užijete v Dominikánské republice

Představujete si dovolenou jako odpočinek na pláži s dobrým drinkem? Pak rozhodně neváhejte a vydejte se v zimě do Dominikánské republiky. Opalovat se budete na nejkrásnějších plážích světa. Nevěříte? Zajeďte se sami podívat na východní pobřeží, kde najdete sněhově bílé pláže, na severu se zas dočkáte zlatavého zbarvení. K tomu si vychutnáte místní kvalitní rumy, ze kterých vám Dominikánci připraví i skvělé míchané drinky, pohodu pak můžete završit doutníkem od místních dam.

Pokud by vás přeci jen odpočinek na pláži přestal bavit, nabízí i Dominikánská republika dostatek zábavy. Zahrát si můžete například golf na jednom ze třiceti hřišť, z nichž některé jsou umístěny přímo na útesech nad pláží, zatančit si merengue nebo si zaplavat s delfíny.

Thajsko se pyšní skvělým jídlem i krásnou přírodou

Thajsko láká turisty z celého světa svou rozmanitostí. Asijská země nabízí nespočet míst k poznání. Vydat byste se rozhodně měli alespoň do jednoho z mnoha buddhistických chrámů a muzeí, za prozkoumání ale stojí i krásná příroda.

Pokud do Thajska vyrazíte za sluníčkem a pohodou, pak i vy si dovolenou užijete. Především na ostrovech najdete nádherné pláže a čisté průzračné moře. Nezapomenutelný zážitek si odnesete také z prozkoumávání podmořského světa. A nakonec nesmíme zapomenout ani na výtečnou gastronomii, za kterou jezdí do Thajska turisté z celého světa. Nebojte se vychutnat si některé pokrmy ve stáncích na ulici, za ochutnání stojí nejen kokosová zmrzlina, smažená rýže nebo grilované krevety.

Témata: dovolená pr článek Thajsko