Výrazné rtěnky jsou zpět. Jak vybrat tu správnou?

Výrazné rtěnky jsou zpět. Jak vybrat tu správnou?

Autor: stars24.cz

18. července 2022 17:45

PR článek - Po dlouhých měsících, kdy nám půl tváře zakrývala rouška, nastal čas opět zapojit do hry rtěnky. Na scénu se totiž vracejí výrazné a barevné rty. Nebojte se experimentovat. Které barvy letos letí a se kterými zazáříte, ať už budete kdekoliv?

Rtěnka je skvělý prostředek ke zvýraznění tváře, aniž byste musela trávit dlouhé hodiny nad dokonalými očními stíny. I tzv. nahé líčení dostane s výraznou barvou rtěnky úplně nový rozměr. A navíc je také ideální pro všechny, kdo nemají v oblibě barevné oblečení.

Když vybíráte rtěnku

Asi to zná každá z nás. V parfumérii stojíme hodiny u pultu se rtěnkami a snažíme se najít ten ideální odstín. Ruku máme pokrytou barevnými proužky ze všech stran. Dá se tomuto způsobu výběru vyhnout? Ano. Stačí si zodpovědět pár základních otázek.

·         Na jakou příležitost rtěnku hledáte? Na denní nošení do práce je lepší sáhnout po něčem neutrálnějším, naopak na párty, večerní pokec s kámoškami nebo na filmovou premiéru se můžete klidně odvázat a zvolit něco opravdu výrazného.

·         Jakou formu rtěnky máte nejraději? Klasická rtěnka, ve formě tužky nebo tekutá. Každá má svá specifika, co se týče pigmentace i náročnosti aplikace. Rtěnka ve formě tužky, tzv. crayon, je nejjednodušší na aplikaci, a tudíž ideální na denní nošení. Naopak tekutá rtěnka už vyžaduje mít po ruce zrcátko a pevnou ruku.

·         Jaký finiš máte nejraději? Lesklý, matný, klasický, nebo dokonce třpytivý? To, jaký finiš rtěnky zvolíte, záleží spíše na vašich preferencích. Matné rtěnky mívají trochu delší výdrž, ty lesklé zase dokážou rty opticky nafouknout a vyplnit.

A co odstín?

Při výběru odstínu rtěnky nevykupte všechny, které se vám zalíbí. Rtěnky, stejně jako parfémy, budou na každém vypadat jinak. V potaz tak berte odstín své pleti a rtů, ale také jejich tvar. Tenké rty vyžadují spíše lesklé rtěnky. Vyzkoušejte i ty s „plumping“ efektem. Plné rty budou vypadat božsky s matnou rtěnkou. V případě asymetrických rtů nikdy nezapomínejte nejdříve použít konturku.

Toužíte po červené rtěnce? Tato barva sluší opravdu všem. Je však jedno ale. Musíte si najít správný odstín červené. Ne každému bude sedět rudá nebo vínová. Blondýnám a zrzkám většinou sluší červená rtěnka s oranžovým podtónem. Brunety zase sáhnou po rtěnce s modrým podtónem.

Výrazné rty vyžadují více práce

Chcete si užít trendy výrazné barvy rtěnek? Co takhle rudá, fialová nebo třeba oranžová? Abyste si ji ale mohla vychutnat dosyta, musíte ji správně aplikovat. Pokud se rtěnkami začínáte, nejjednodušší je nanést ji nejdřív na prst a pak jemně vklepat do rtů. Takhle navíc dosáhnete přirozenějšího vzhledu a pro začátek nebudete tak vyjukaná, když se uvidíte v zrcadle.

U výrazných rtěnek se vaší nejlepší kamarádkou stane konturovací tužka. S tou vykreslete nejen obrys rtů, ale i celé rty. Pokud jste nenašla tužku v odstínu rtěnky, použijte tu transparentní. Díky tomu, že konturku nanesete na celé rty, bude rtěnka lépe držet a prodlouží se i její výdrž. Až aplikujete rtěnku, na závěr ji ještě obtiskněte do ubrousku. Rtěnku můžete přes ubrousek také lehce zapudrovat, čímž ji zafixujete a zmatníte.

Témata: pr článek