Trendy menstruační pomůcky 2022 pro vaše zdraví. Jaké jsou výhody a proč ulehčí život?

Trendy menstruační pomůcky 2022 pro vaše zdraví. Jaké jsou výhody a proč ulehčí život? 3

Autor: stars24.cz

4. června 2022 21:15

PR článek - Zatímco dříve rozhodně nebylo tolik možností, dneska už si během svých „jahůdkových dní“ máte z čeho vybírat. Před lety se ženy chtě nechtě musely spoléhat jen na jednorázové vložky, později se do hry dostaly možná o něco pohodlnější tampony. Doba ale značně pokročila a vy si tak tohle typicky ženské období, které se každý měsíc opakuje, můžete výrazně ulehčit s moderními menstruačními pomůckami.

Jděte s dobou

Kolem menstruačních pomůcek pro ženy se i po letech stále našlapuje tak nějak po špičkách. Pro společnost je tohle téma víceméně tabu a to navzdory skutečnosti, že menstruace je v životě ženy něco naprosto přirozeného. Ženy mohou být rády, že dnes mají doslova na dosah ruky i „obyčejné“ vložky, které jsou k dostání na každém rohu a mnohdy doslova za hubičku.

Do podvědomí stále většího počtu žen (a nejen těch), se dostávají i jiné menstruační pomůcky, které jdou s dobou – a vy s ní můžete kráčet také. Jde o pomůcky, které nemají tolik negativní dopad na životní prostředí. Narážíme tím například na menstruační kalíšky, které byly ještě před pár lety jednou velkou neznámou.

Co je dneska k mání?

Mezi moderní menstruační pomůcky nepatří jen tampony, které oproti klasickým vložkám přinesly mnoha ženám vítaný komfort. Hovoříme i o stále oblíbenějších kalíšcích nebo menstruačních kalhotkách. Mezi čím můžete dnes vybírat a jak vám trendy menstruační pomůcky mohou během vašich dní ulehčit život?

Znáte menstruační kalhotky?

Pokud si nějaká pomůcka pro ženy zaslouží pozornost, pak jsou to menstruační kalhotky. Ty jsou na trhu k dostání v různém provedení, ať už co se týče materiálu, designu, velikostí nebo značky a ceny. Známé jsou menstruační kalhotky Snuggs, které se těší pozitivním ohlasům a kladným recenzím od žen, jež měly možnost je vyzkoušet a okamžitě si oblíbily jejich přednosti.

Stačí pro sebe vybrat správnou velikost, aby vám kalhotky dobře seděly a cítily jste se v nich maximálně pohodlně. Mnoho žen doprovází obavy, jestli kalhotky i během silnější menstruace nepřetečou. I když platí, že každá pomůcka může protéct, chce to určitě vyzkoušet a dát kalhotkám šanci. Při prvních pokusech je na místě častěji kalhotky kontrolovat, naučit se s nimi pracovat a pochopit, jak fungují menstruační kalhotky.

Jak se o menstruační kalhotky starat?

Bojíte se, že s nimi budete mít zbytečnou práci navíc? I to je bohužel jeden z důvodů, proč této menstruační pomůcce mnoho žen nedá ani šanci. V porovnání s vložkou nebo tamponem je totiž nevyhodíte do koše po jednom použití. Ani tak ale není péče o ně nikterak složitá.

Po použití je předperete ve vlažné vodě s použitím mýdla na odstranění skvrn a poté je můžete pohodlně hodit do pračky a vyprat společně s běžným prádlem.

Menstruační kalíšek je stále oblíbenější

Objevily se už před lety a asi jako každá novinka i menstruační kalíšky zpočátku nevzbuzovaly kdovíjakou důvěru u ženského publika. Nebylo tajemstvím, že jim ženy příliš nevěřily a bály se je používat – především z toho důvodu, že je neznaly. Nevěděly, co je to menstruační kalíšek, natož jak se používá nebo třeba padaly otázky, jak dlouho vydrží menstruační kalíšek, nežli se stane nějaký nepříjemný trapas.

Pokud jde o kalíšky, i zde se můžete setkat s vícero značkami, typy, designy a druhy. Velmi oblíbené jsou menstruační kalíšky LadyCup, které dlouhodobě dosahují kladného hodnocení a během svých dní se na ně spoléhá stále více žen. Pokud jde o menstruační kalíšek, velikosti jsou rozmanité a každá žena pro sebe dokáže najít takový, který bude vyhovovat jejím potřebám.

Ze začátku to chce trpělivost

Zpočátku je potřeba obrnit se trpělivostí. Osahat si, jak se zavádí menstruační kalíšek a poznat dobu, během které udrží vše na svém místě. V závislosti na síle menstruace vydrží 4-12 hodin, poté je nutné kalíšek vyjmout a vyprázdnit. Ptáte se, jak vyčistit menstruační kalíšek? Nečekejte nic složitého. Tato pomůcka je vyrobena z lékařského silikonu, neabsorbuje do sebe krev a po použití jej stačí opláchnout teplou vodou.

Ulevit může i správná strava

Bohužel mnoho žen trápí bolestivá menstruace, proti které se zpravidla brání užíváním léků. Jde to ale i jinak a pomoci může nejen zdravá výživa, ale významnou roli během menstruace může hrát také lehká strava.

Co jíst během menstruace? Ve vašem jídelníčku by neměla chybět ovoce a zelenina, zejména ty druhy, které obsahují hodně vody – meloun a salátová okurka. Nezapomínejte na bílkoviny, které zaručí pocit sytosti a pomohou lépe zvládat typické chutě na sladké. Jezte libové maso, ryby, mléčné výrobky a do stravy zařaďte i vejce.

Témata: pr článek menstruace