Udržujte si pevné zdraví v každém věku

Ilustrační foto

Autor: stars24.cz

16. září 2021 10:14

PR článek - O své zdraví musíme pečovat v každém věku. O co více se o něj budeme zajímat už v mládí, o to spíše se nám odvděčí ve vyšším věku, kdy obecně zdravotních problémů přibývá. Abychom se udrželi v kondici, existuje celá řada přípravků, které nám mohou pomoci se zdravím jak celého těla, tak třeba pokožky. Pomohou nám také s životní vitalitou a třeba i s chutí na sex. Chce to však mít ty správné informace, abychom si dokázali i v těchto preparátech najít to, co skutečně může dávat smysl.

Léčivá síla konopí

Rostlinka, která je dlouhodobě předmětem sporů, to je konopí. Zneužívá se samozřejmě jako lehká droga, ale tato rostlina má v sobě celou řadu léčivých látek, které ve správné formě dokáží pomáhat a předcházet celé řadě zdravotních problémů. Dnes existují speciální oleje bez obsahu THC, které tak jsou zcela bezpečné. Pokud se rozhodnete používat CBD olej, tak můžete prospět svému zdraví v celé řadě případů. Blahodárně účinky na organismus potvrzuje řada studií, kdy vám může pomoci při:

Psychických problémech, úzkostných stavech a depresích Skleróze, Alzheimerově a Parkinsonově chorobě Chronických bolestech neurčitého původu

Jestliže vás některý z těchto problémů trápí, určitě pro vás může být používání konopného oleje prospěšné. Obsahuje nejrůznější nenasycené mastné kyseliny omega-3 a omega-6, a také různé vitamíny, kde patří vitamíny A nebo E.

Vitamínů není nikdy dost, a to i pro zdravou kůži

Pokud jsme výše hovořili o vitamínech, tak ty samozřejmě můžete přijímat různými způsoby. Nejpřirozenější je to ze samotné potravy, což bychom nikdy neměli opomíjet, protože zdravá strava je základem. Dostatek ovoce a zeleniny je tedy vždy prospěšný. Existují také přípravky, jako je třeba stimulační retinol, který je v podstatě takové vitaminové sérum. Má unikátní složení a nabídne kombinace vitaminů C, E a F. Chrání také pokožku před poškozením, zajišťuje vyváženou hydrataci, dokáže vás zbavovat jemných vrásek. Má výrazný podíl při obnově kůže. Při používání tohoto přípravku si dejte pouze pozor na:

Přímé sluneční záření Používejte vysokou ochranu proti slunci

První výsledky, které můžete dosáhnout při pravidelném používání takového přípravku se objevují po 6 týdnech. Tyto přípravky na bázi retinolu jsou doporučovány také dermatology v případě dermatitidy, tedy zarudnutí, svědění a odlupování kůže.

Vždy při chuti

Hovořili jsme okrajově také o možnosti využívat přípravky na potenci, které mají ve vyšším věku rozhodně smysl. Jejich smysl nastupuje už někde po 30. roku života, kdy obecně postupně v závislosti na každém člověku klesá libido. Pro tyto účely existují různé komerční léky, jako je třeba přípravek Kamagra. Ten je však v Česku ilegální, proto se na trhu nacházejí pouze padělky. Jakýkoliv takový lék, včetně klasické modré pilulky, vždy užívejte pouze na předpis. Potenci lze posílit ale také přírodní cestou a vyhnout se těmto lékům s vedlejšími účinky. Ideální jsou preparáty, které obsahují například kotvičník zemní aj.

Něco pro vaši dobrou náladu

Člověk by si také měl dělat malé radosti, které pomáhají lepšímu psychickému rozpoložení. K tomuto účelu můžete využít nejrůznější boostery nálady, kde můžeme rozhodně zařadit také kvalitní kávu. Nákup kávy z eshopu vám vše jednoduší. Můžete si vybírat z různých druhů prvotřídní kávy a také třeba kávu bez kofeinu.

Pro chvíle pohody toho můžete ale udělat spoustu. Pamatujete si například práskací cigarety? Typicky se jednalo o mentolové kapsle. EU nám je ale od loňského roku zakázala. Práskací kapsle nabízely možnost využívat cigarety s příchutí. Dnes už je však propagace těchto výrobků oficiálně zakázána. V mnoha ohledech jsou omezeny také v různých státech USA, kde mají svůj původ. Možná je to pro naše zdraví ale dobře.

Témata: pr článek zdraví Lidé