Rekonstrukce domu nebo renovace interiéru? Podívejte se na zajímavé tipy!

Bydlení

Autor: stars24.cz

18. července 2021 18:33

PR článek - Jen máloco nám vezme tolik sil, jako je rekonstrukce domu nebo renovace interiéru. Je toho mnoho, co je potřeba zařídit a na co nezapomenout. Leckdy se vše nepodaří přesně podle našich představ. Abyste co nejvíce eliminovali neúspěch, je určitě dobré podívat se na některé tipy, které vám mohou rekonstrukci či renovaci interiéru usnadnit. Nepochybně se vám podaří načerpat nová inspirace, co byste mohli doma ještě vylepšit a jakým způsobem k tomu přistoupit. Právě proto jsme pro vás připravili i tento článek.

Co nesmí postrádat okna

Při rekonstrukci domu pravděpodobně měníte také okna. Někdo dává přednost dnešní klasice v podobě plastových oken, jiný zvolí okna třeba hliníková. Každý má ale u oken také parapet, a to jak venkovní, tak vnitřní. Také v tomto případě si můžete poměrně hodně vybírat. Venkovní parapety se dělají nejčastěji:

Pozinkované Hliníkové

Stále více lidí volí hliníkovou variantu, i když její cena je mírně vyšší. Je to dáno tím, že takový parapet nebudete muset nikdy natírat a nikdy vám nezreziví. Je to tedy bezúdržbové řešení. Takové kvalitní parapety navíc dnes bez problému pořídíte v nejrůznějších barevných variantách, které budou ladit s rámem vašeho okna. Parapet si samozřejmě můžete nechat udělat přímo na míru, tak jak potřebujete.

Vnitřní parapety se zase typicky většinou vyráběly laminátové, avšak stále častěji lidé sáhnou po plastovém řešení, které nabízí vyšší trvanlivost. Plastové parapety se také hodí tam, kde je zvýšená vlhkost v místnosti, což platí třeba pro koupelny.

Nepřítel hluku

Pojďme se podívat na další praktický tip, který se v tomto případě týká šíření hluku. Máte rádi svůj klid? Kdo by si rád neodpočinul po náročném dni v práci, a to bez rušivých elementů. Právě proto je důležité při rekonstrukci myslet také na odhlučnění. Nemusí se přitom jednat pouze o odhlučnění stěn, které vás asi napadne jako první, ale svou roli hraje také dobrá kročejová izolace. Díky této izolaci dokážete odfiltrovat nejrůznější hluk na nízkých frekvencích, který nejčastěji prostupuje skrz strop do přízemí. Jedná se o nejrůznější dusot a další dunivé zvuky, které při zvolení správné skladby izolace lze do značné míry utlumit.

Vybavení interiéru

Nějaké ty zajímavé tipy se vám ale mohu hodit nejen s ohledem na rekonstrukci domu, ale také s ohledem na vybavení interiéru. Jedním z nejdůležitějších pokojů v rámci našeho domu je samozřejmě obývací pokoj, kde se běžně scházíme s celou rodinou a je to tedy taková společenská místnost. Tady je často stěžejním prvkem sedačka. Možná máte starší sedačku, kterou ještě nechcete vyhodit a určitě by se vám hodily příjemné potahové látky, které ji oživí a vdechnou jí nový vzhled. Vybírat si můžete z nejrůznějších materiálů a vzorů, podle toho, co máte rádi. Jednoduše tak ušetříte za nákup nové sedačky a není asi potřeba zmiňovat, že při rekonstrukci se hodí každá ušetřená koruna.

A co zahrada?

Součástí každého domu je samozřejmě také zahrada. Zde nejen trávíme volný čas, ale také je tady spousta práce a mnohdy zde máme různá užitková zařízení. Takovým příkladem mohou být pevné septiky, které mohou sloužit k celé řadě účelů. Takový septik z betonu lze využít jako:

Klasickou žumpu Nádobu na dešťovku

Betonové řešení je mnohem bytelnější a trvalejší než klasika z plastu, stále více lidí tak sází právě na betonovou variantu septiku. Pokud máte kanalizaci, můžete jej využít třeba na zachytávání dešťové vody, kterou lze použít třeba na zavlažování. A když jsme u toho zavlažování, myslete také na benzinové sekačky, které vám usnadní údržbu vašeho pozemku. Nabízejí dostatek výkonu a svobodu pohybu, takže nebudete muset řešit žádné kabely.

Témata: pr článek Bydlení