Mediální skupina INCORP se stala členem Unie vydavatelů

EuroZprávy.cz a mediální skupina INCORP se staly členem Unie vydavatelů

Autor: stars24.cz

30. dubna 2021 16:32

Mediální skupina INCORP vstoupila jako první zcela on-line publisher do Unie vydavatelů. V rámci této profesní organizace se tak nově zařadila po boku velkých českých mediálních domů.

Vydavatelství INCORP, kterého součástí je i společenský server stars24.cz, se stalo jedním z prvních provozovatelů on-line médií, kteří rozšířili řady Unie vydavatelů. „Inovativní krok Unie vydavatelů, kterým rozšíření členské základny o online vydavatelství rozhodně je, znamená posílení této profesní organizace. Zároveň zajistí lepší prosazování zájmů a práv všech jejich členů například ve vyjednávání s digitálními platformami,“ říká ředitel marketingu a obchodu mediální skupiny INCORP Petr Hanisch.

Mediální skupina INCORP se v rámci členství plánuje spolupodílet například na prosazování ochrany autorských práv vydavatelů podle evropské směrnice o autorském právu na digitálním trhu. Vedení vydavatelství zároveň vidí prostor pro otevření dalších aktuálních otázek týkajících se českého mediálního prostředí.

O společnosti INCORP

Mediální skupina INCORP a.s. je nezávislá společnost provozující a z vlastních zdrojů financující několik mainstreamových zpravodajských webů, například zpravodajský server EuroZprávy.cz, internetový portál zaměřující se na aktuální zpravodajství ze světa i z domova, který přináší nepřetržitě aktualizované informace s důrazem na objektivitu, rychlost a nezaujatost. 

O Unii vydavatelů

Unie vydavatelů je jediná profesní organizace vydavatelů novin, časopisů či internetového redakčního obsahu v České republice. Reprezentuje a prosazuje zájmy vydavatelů na mediálním trhu a ve vztahu ke státním orgánům a veřejné správě již 30 let. Unie vydavatelů je členem mezinárodních asociací ENPA, EMMA, FIPP, WAN IFRA a v rámci sekce kreativního a kulturního průmyslu Hospodářské komory České republiky se podílí na připomínkování vznikající nové legislativy.

Témata: EuroZprávy.cz mediální skupina INCORP