Poznejte kouzlo Malediv. Proč země v Indickém oceánu láká k romantické dovolené?

maledivy 6

Autor: stars24.cz

13. ledna 2020 0:12

O Maledivách se říká, že jsou kouzelné. Nikoliv však díky tomu, že by se v zemi tvořené 19 korálovými ostrovy čarovalo, Maledivská republika si přívlastek vysloužila z jiného důvodu. Víte, proč je souostroví kouzelné a proč byste si krásu atolů neměli nechat ujít? (PR článek)

O dovolené na Maledivách sní mnozí, země v Indickém oceánu je tak velmi častým bodem na „wishlistu“ cestovatelů. A možná brzy zjistíte, že by neměla chybět ani na tom vašem.

Proč jsou Maledivy kouzelné?

Maledivy se pyšní bělostným pískem, který není v katalozích jen hříčkou photoshopu. Ani liduprázdné pláže a tyrkysové moře nejsou žádným výmyslem podařeného marketingu. Luxusní resorty s netradičním ubytováním ve vilkách tyčících se nad hladinou moře jsou pak jen pomyslnou třešinkou na dortu, která zájezdy na Maledivy ještě více zatraktivňuje. Díky tomu všemu si budete na souostroví připadat jako v ráji nebo ve snu.

Cesta do maledivského resortu je pohádkovým zážitkem

Kouzelný už je samotný příjezd do resortu, zatímco na mezinárodní letiště v blízkosti hlavního města Malé se dostanete letadlem, poslední část cesty budete muset absolvovat loďkou nebo hydroplánem. Díky tomu se z příjezdu na ubytování stává skutečně nezapomenutelný zážitek.

Maledivy se nachází jihozápadně od Indie a Srí Lanky, cesta letadlem na ostrovy trvá zhruba deset hodin, přičemž je nutné počítat s jedním přestupem, a to ať už se na dovolenou na rozhodnete letět s Emirates, s Turkish airlines nebo s Qatar airlines. Obvykle je mezipřistání plánováno v Istanbulu, v Dubaji, v Dauhá nebo ve Vídni.

I přestože země je velkou exotikou, nemusíte se dovolené vůbec obávat. Ke vstupu na Maledivy není nutné žádné speciální očkování, dokonce se obejdete i bez složitého vyřizování víza v Česku, na palubě letadla pouze vyplníte vstupní vízum, které vás bude opravňovat k 30dennímu pobytu.

Kam na dovolenou na Maledivy?

Pokud chcete na souostroví zažít skutečný ráj na zemi, pak se vydejte na jižní atol, který je nejkouzelnějším atolem Malediv. Minimum obyvatel a větší vzdálenosti ostrovů ve vás navodí pocit opuštěného tropického ostrova.

V klidu bez davů turistů si budete moci vychutnávat vše, co Maledivy nabízí. Ráno vítat den při rozbřesku jógou, v poledne si vychutnávat výtečné jídlo při pohledu na mořskou hladinu, odpoledne odpočívat s knížkou v ruce v houpací síti natažené mezi palmami. Pro trochu adrenalinu můžete vyrazit pod mořskou hladinu nebo se vydat na širé moře za delfíny. I přestože na první pohled působí Maledivy pohádkově a klidně, rozhodně nenabízí jen celodenní relax u moře, ten, kdo se chce bavit a zažít adrenalin, rozhodně nebude strádat.

Témata: pr článek dovolená maledivy