Proč si dovolenou na Bali prodloužit a stát se digitálním nomádem?

Bali

Autor: stars24.cz

9. ledna 2020 11:54

Indonéský ostrov Bali čím dál více láká turisty i digitální nomády, kteří se do země vydávají spojit dovolenou s prací. Proč si dovolenou na Bali prodloužit na několik týdnů? A v čem je pracování z Bali výhodné? (PR článek)

Za digitální nomády jsou považováni lidé, jejichž práce není závislá na lokalitě, neboť k práci zpravidla potřebují notebook a rychlé internetové připojení. Tento způsob práce umožňuje digitálním nomádům naprostou nezávislost na místě pobytu. A proto cestují, poznávají svět a pracují ze zahraničí. Jednou z nejlepších destinací pro práci spojenou s takřka nekonečnou dovolenou je Bali. Proč tomu tak je?

Celoročně teplé počasí

Nemusíte být nutně digitálním nomádem žijící na volné noze, aby se vám dovolená na Bali protáhla na několik týdnů. Jedním z hlavních důvodů, proč turisté i freelanceři cestují na Bali, je celoročně příjemné počasí. Teploty se po celý rok pohybují okolo 31 oC s teplotou vody 28 oC. Výjimkou je období dešťů, které vrcholí v prosinci a lednu. V této době je vyšší četnost srážek, které mohou trvat i několik dní. I přes déšť se teploty pohybují okolo příjemných 28 oC. Mimo období dešťů si ale budete téměř vždy vychutnávat jasnou oblohu a všudypřítomné sluneční paprsky.

Nikdy nekončící pohoda

Druhým důvodem je všudypřítomná pohoda, azurové moře vhodné k surfování a velké množství exotických zážitků. V zemi si přijdou na své milovníci pěší turistky i vyznavači plážové pohody. Co vidět na Bali nejlépe napoví online turistický průvodce.

Nízké životní náklady

Třetím důvodem, proč si dovolenou na Bali prodloužit jsou nízké životní náklady. Například za večeři v běžné restauraci zaplatíte přibližně do 200 Kč. Pizza v italské restauraci stojí okolo 120 Kč, za hamburger dokonce zaplatíte pouhých 45 Kč. Na místním trhu kompletní plnohodnotný oběd či večeři pořídíte už za 50 Kč. Ceny jsou samozřejmě nepatrně vyšší ve vyhlášených turistických destinacích.

Jak se na Bali dostat a čím se po ostrově přepravovat?

Dostat se na Bali není složité. Letecky, například s leteckou společností Emirates, se do destinace dopravíte s jedním až dvěma přestupy. Počítejte ale, že na cestě strávíte minimálně 15 hodin.

Samotná doprava na indonéském ostrově pak není pro turisty problémem. V destinaci jsou hojně rozšířené taxíky včetně online dopravních aplikací typu Uber, kde dopředu vidíte přesnou cenu za dopravu na místo. Mezi dopravními aplikacemi je na Bali nejrozšířenější aplikace GrabCar. K individuální dopravě skvěle slouží skútr. Cena denního pronájmu skútru vychází přibližně od 120 Kč na den. Za litr benzinu přitom zaplatíte maximálně 18 Kč.

Téměř celoročně krásné počasí, nádherná příroda a nízké životní náklady přeci stojí za zvážení exotické dovolené, kterou si můžete prodloužit na několik týdnů či let.

Témata: dovolená Indonésie pr článek