Jiří Ovčáček EXKLUZIVNĚ: Co bude dělat, až skončí ve funkci Zemanova mluvčího!

Jiří Ovčáček

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

9. března 2019 10:23 | Aktualizováno: 9. března 2019 17:27

Přestože je "pouhý" úředník, nenajdeme Čecha, který by ho neznal! Ano, mluvíme o mluvčím prezidenta Miloše Zemana Jiřím Ovčáčkovi! Ten je nejen pravou rukou, ale zároveň i přítelem české hlavy státu! V rozhovoru pro stars24.cz prozradil, čím chtěl být jako malý, i to, zda se chce v budoucnu dál pohybovat v politice!

Ovčáček působí jako mluvčí prezidenta Miloše Zemana už pět let. Jak moc se za tu dobu změnil jeho život? „Změna je to výrazná. Poprvé v životě vykonávám zaměstnání, které má všechna klíčová “nej”. Skvělý šéf, svoboda, tvůrčí atmosféra, zajímavé každodenní události, nádherné historické místo, kde pracuju,“ prozradil Ovčáček pro stars24.cz.

„Mám příležitost účastnit se důležitých událostí doma i v zahraničí, potkávat zajímavé lidi," pochvaluje si. Aůe protože práce mluvčího, natož mluvčího prezidenta je náročná, je jasné, že má i své nevýhody. „Práce mi vzala čas. Ať je svátek nebo víkend, musím být k dispozici,“ zdůraznil pro stars24.cz hradní mluvčí.

Navenek to vypadá, že se mluvčí s prezidentem názorově na všem shodne. Za pět let prý nenastala chvíle, kdy by měli na nějakou věc úplně odlišný názor. „Jsme přátelé a o důležitých věcech diskutujeme. Doporučuji to každému. Diskuse tříbí mysl a obrušuje hrany,“ radí Ovčáček.

Miloš Zeman je prezidentem již druhé funkční období, potřetí už kandidovat nemůže. A až skončí, skončí i Ovčáček jako jeho mluvčí. Zajímalo nás tedy, co by chtěl dělat budoucnu. „Nepřemítám o další práci. Přiznávám ale, že v politice své místo nevidím,“ přiznal pro stars24.cz mluvčí prezidenta.

Být mluvčím je sice zajímavá profese, v dětství ale Jiří Ovčáček snil o jiné kariéře. „Jeden čas jsem chtěl být tramvajákem. Tedy řidičem. Sen se splnil jen částečně. Jsem ředitelem,“ dodal pro stars24.cz Ovčáček, který není jen mluvčím, ale zároveň i ředitel Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky!

Témata: Jiří Ovčáček Miloš Zeman