Konkurence pro Mareše s Boučkem? Tohle se děje na sjezdu ANO!

Richard Brabec 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. února 2019 16:36

Hnutí ANO se před lety prezentovalo tím, že jeho členové nejsou politici. Ministr životního prostředí Richard Brabec to na dnešním sněmu vzal doslovně, představil se totiž jako zdatný bavič a moderátor.

Když se řekne moderátor, představí si Češi nejspíš Leoše Mareše nebo Libora Boučka. Na dnešním celostátním sněmu ANO se však mikrofonu ujali sami členové hnutí ANO Jaroslava Pokorná Jermanová a Richard Brabec. Obzvlášť ministr životního prostředí přítomné několikrát pobavil.

Oba moderátory potvrdili do role moderátorů hned ráno delegáti sněmu. „Zvolili jste tři moderátory, v jednom případě dva v jednom,“ poukázal hned v úvodu Brabec na fakt, že jeho kolegyně Jermanová je v očekávání potomka. „Doufám, že třetí se do moderování ještě nezapojí. Kdyby ano, tak je tady určitě porodník,“ dodal.

Středočeská hejtmanka připustila, že vtipy týkající se jejího těhotenství čekala. Přála si ale, aby další už nepřišly. Ministr Brabec tedy obrátil svou pozornost jinam.

Třeba po odpolední řeči vládního zmocněnce pro IT a digitalizaci Vladimíra Dzurilly si utahoval sám ze sebe. „Mám pocit, že je to poslední sněm, kde budeme osobně. Příště sem pošlu nějakého avatara, který bude daleko štíhlejší, nebezpečně podobný Adamu Vojtěchovi,“ povídal v nadsázce.

S bravurou zvládl Brabec i situaci se špatně zaparkovaným automobilem, který někdo z přítomných neodstavil na parkovišti, ale na nedalekém staveništi. Místopředseda vlády vyzval dotyčného, aby si vůz přeparkoval, protože chlapi ze stavby by už rádi šli domů. Tímto komickým výstupem pobavil řadu přítomných lidí v sále Centra pohybové medicíny.

Show ministra životního prostředí pokračuje nadále, redakce serveru stars24.cz zůstává na místě. V současnosti je na programu volba řadových místopředsedů. Ve funkcích předsedy a místopředsedy vládního hnutí ANO byli potvrzeni Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek.

Témata: Hnutí ANO Richard Brabec moderátoři