Jsem starej, mám fotografickou paměť. Babiš se před volbou předsedy svěřil delegátům

Andrej Babiš (ANO)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. února 2019 16:02

Andrej Babiš pokračuje v čele hnutí ANO. Na dnešním pražském sněmu obdržel 86,5 % hlasů přítomných delegátů, proti jeho znovuzvolení se postavilo hned třináct lidí. Tolik odpůrců zatím uvnitř vlastního hnutí Babiš nikdy neměl. Redakce serveru stars24.cz sleduje sněm přímo na místě.

Ještě před samotnou volbou dostal Babiš možnost přednést nominační projev. Ačkoliv tvrdil, že si sám žádný nepřipravil, rychle ze sebe pár slov „vypotil“. Připomněl, že ANO je podle jeho názoru skvělý projekt, nabízí program pro všechny lidi. Nevyčerpalo se ani volební heslo, že je stát třeba řídit jako firmu.

Co dalšího na sebe Babiš prozradil? „Měl jsem skvělou dovču, kolikrát si říkám, proč jsem to vlastně udělal,“ komentoval nynější premiér svůj vstup do politiky. I přesto, že v Poslanecké sněmovně se pohybuje už druhé volební období, pořád se považuje spíš za manažera.

„Když mě zvolíte, už se nezměním,“ vzkázal Babiš delegátům a členům hnutí před volbou. „Jsem na to moc starej,“ dodal vzápětí. Věk ho ale prý nijak nelimituje. „Mám fotografickou paměť, kouknu se na papír a hned vidím chybu,“ popisoval Babiš a se smíchem vzpomínal na nedávnou příhodu s ministryní financí Alenou Schillerovou.

„Každou neděli dělám příběh týdne. Teď nebude tak fajn,“ řekl Babiš závěrem. Na oblíbeném „Čau lidi“, které premiér vydává na facebookovém profilu, se podepíše fakt, že byl v tomto týdnu na dovolené v alpském lyžařském středisku Courchevel, kde se viditelně opálil.

Sněm momentálně pokračuje volbou místopředsedů. Post prvního místopředsedy obhájila Babišova pravá ruka, předseda poslaneckého klubu Jaroslav Faltýnek. Nominaci na funkce řadových místopředsedů obdrželo hned šest kandidátů.

Témata: Hnutí ANO Andrej Babiš Jaroslav Faltýnek (hnutí ANO)