Zajímavosti ze sjezdu ANO: Babiš a jeho mediální guru, koblihy a mnoho dalšího

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. února 2019 13:20

Pátý celostátní sněm vládního hnutí ANO, který se dnes koná v Praze, není zajímavý jen z politického pohledu. Redakce serveru stars24.cz si na místě všimla hned několika pozoruhodných věcí.

Kde jsou koblihy?

Kobliha jako poznávací znamení hnutí ANO? V posledních týdnech to platilo dvojnásob, premiér Andrej Babiš se „novým logem hnutí“ v podobě vykousnuté koblihy chlubil i zahraničním politikům. Dříve je navíc nabízel občanům během volební kampaně. Mezi občerstvením na nedělním sněmu je ale přítomní lidé hledali marně, museli tak vzít zavděk šátečky.

Opálený „tydýt“ Babiš

Dopolední program sněmu přerušil zhruba v polovině tiskový brífink, na němž se objevil i Andrej Babiš. Jednou z otázek bylo, jak moc spálený bude premiér v obličeji. V týdnu se totiž jeho žena pochlubila na Instagramu společnou fotkou z alpského lyžařského střediska Courchevel. „Je to tydýt, teď ho to bolí,“ napsala Monika Babišová pod příspěvek. Dnes se ale premiér jevil jako zdravě opálený člověk.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Není ještě malo opaleny??????? #skiing #holiday #sun #mountains #courchevel

Příspěvek sdílený Mona (@monikababisova), Úno 14, 2019 v 6:14 PST

Moderátorská dvojice

Hnutí ANO před lety začínalo s heslem, že jeho členové nejsou politici. Ministr životního prostředí Richard Brabec a středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová dnes ukázali, že by se mohli živit jako moderátoři. Ujali se totiž mikrofonu a s jistým hlasem se ujali role konferenciérů. Ale až poté, co si to delegáti sněmu odhlasovali.

Všudypřítomný Prchal

Šance, že za celý den v Centru pohybové medicíny na pražském Chodově nenarazíte na mediálního guru premiéra Marka Prchala, je mizivá. Během Babišova projevu tenhle marketingový odborník z ochozu přihlížel tomu, co předseda hnutí říká. O chvíli později jsme ho zastihli venku před budovou, pak jsme jej potkali s cigaretou v ruce. Byl snad Prchal z něčeho nervózní? Asi těžko, zvolení Babiše má být jen formalitou.

Nový způsob hlasování

Pro Andreje Babiše letos nikdo ruku nezvedne? Může se to zdát jako nesmysl, ale jde o holý fakt. Les rukou delegátů, kteří vyjadřují předsedovi hnutí podporu, pro tentokrát vystřídala hlasovací zařízení. Litují toho především přítomní fotografové, kteří se těšili na okamžik hlasování. Jednotlivé volby jsou na programu odpoledne.

Témata: Hnutí ANO Andrej Babiš zajímavosti