Poslancům došla trpělivost! Volného poženou k výboru!

Lubomír Volný

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. února 2019 18:22

Výzva k fyzické konfrontaci může poslanci hnutí SPD Lubomíru Volnému přinést další problémy. Podle informací redakce serveru stars24.cz hrozí, že jeho případ skončí u sněmovního mandátového a imunitního výboru.

Předmětem sporu je páteční vystoupení poslance Lubomíra Volného (SPD) na schůzi Poslanecké sněmovny, kde se obracel na sociálnědemokratického kolegu Jana Birkeho. „Jestli máte problém se mnou něco řešit, tak pojďte ven! A tam si to můžeme vyřešit. A vyřešíme si to způsobem, který začne tím, jak se budete chovat vy,“ vzkázal mu tehdy Volný.

Na pěstní souboj mezi oběma politiky ale v ulicích pražské Malé Strany nedošlo. Celý slovní konflikt mezi poslanci nejspíš bude mít nakonec dohru, ale jen pro jednoho z nich. Chování Lubomíra Volného bude s velkou pravděpodobností řešit příslušný sněmovní výbor.

„Ano, máme připravené podání na mandátový a imunitní výbor,“ potvrdila v SMS zprávě serveru stars24.cz poslankyně Helena Langšádlová z TOP 09, která o této iniciativě psala rovněž na Twitteru, kde prohlásila, že je naprosto nepřijatelné, aby Volný vyhrožoval kolegům. Podobný názor má podle dostupných informací i řada dalších poslanců.

Mandátový a imunitní výbor zasedal právě dnes, kdy naopak řešil výroky bývalého skokana na lyžích a nynějšího poslance ODS Jakuba Jandy. Oba podněty ale výbor odložil. „Náš poslanec Janda se samozřejmě nemohl svými výroky na adresu ČSBS dopustit žádného trestného činu,“ komentovali dnes rozhodnutí zástupci ODS na Twitteru.

Témata: Lubomír Volný poslanecká imunita Poslanecká sněmovna Helena Langšádlová