Skončili až u drog! Rivalové Topolánek s Bémem o sobě možná řekli víc, než chtěli

Mirek Topolánek

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. ledna 2019 9:17

Expremiér Mirek Topolánek si ve své zbrusunové talk-show povídal s někdejším stranickým kolegou a pražským primátorem Pavlem Bémem. A dostalo se přitom i na pikantní témata a vulgární výrazy. Topolánek v sobě „chlapa s gulami“ nezapřel ani jako moderátor před televizní kamerou.

Na přetřes v pořadu serveru info.cz logicky přišla Praha, které Bém šéfoval. „Stačí třeba: Je to v hajzlu, nebo něco takovýho,“ vyzýval Topolánek svého hosta ke komentáři. „Je to v hajzlu,“ vyslyšel ho Bém, podle kterého prý z hlavního města zcela vymizela reálná politika a nahradili jí různí aktivisté. Měl tak nejspíš na mysli současnou vládnoucí koalici v čele s Pirátem Zdeňkem Hřibem.

Topolánek svého hosta nešetřil, nebál se ho v lecčems označit za „trochu svini“. Zároveň mu však gratuloval k tomu, že je jedním z nejlepších českých horolezců posledních let. Expremiér navíc přiznal, že mu záviděl třeba výstup na nejvyšší horu světa Mount Everest.

Bém se pochlubil, že i jeho fyzicky postižený syn se v tomto směru potatil. „Jáchym byl naprosto úžasnej. On teda nemá ruku, ale místo ní má takovej hák, pirátskej. V jedné ruce měl cepín, ve druhé ruce hák a lezl stoprocentně, tak jako jsme lezli my,“ popisoval bývalý primátor.

Pavel Bém je v současnosti členem vládní rady pro koordinaci protidrogové politiky. Proto přišlo na řadu i téma drog. „Všichni jsme kouřili trávu, já po čtyřicítce, nic moc mi to neříkalo,“ přiznal Topolánek. Na Béma pak prozradil, že vyzkoušel ropuchu koloradskou, nejsilnější známý halucinogen na světě.

Tak je to venku. Můj 1. díl mojí 1. talkshow. Host: Pavel Bém. Bravo @VacDol ?Žádný “kámoš”, spíše rival. Sedli jsme do baru a 35´si povídali. O drogách, o Praze, o horolezectví... vlastně o životě. Určitě se mrkněte. Snad vás to pobaví. Mě to bavilo?https://t.co/qs6UaWkoW2

— Mirek Topolánek (@MirekTopolanek) 30. ledna 2019

Mnozí lidé na sociálních sítích volbu hosta uvítali, jiní bývalému premiérovi vzkázali, že na díl s Bémem se rozhodně nekouknou. „Kdybych dělal talk show pouze s lidmi, kteří jsou mí kámoši, kteří jsou nekontroverzní a obecně přijatelní (takoví drahošové), tak by snad ani nemělo cenu to dělat,“ vzkázal Topolánek.

„Budu zvát i hosty, kterých si vážit nemusím a nebudu. Nebo kteří jsou onálepkovaní a Vy je vlastně neznáte,“ dodal. Kdo bude hostem příštího dílu, ale neprozradil. Uvedl jen, že se ho dočkáme snad za 14 dní.

Témata: Mirek Topolánek Pavel Bém televize