Kalousek varuje před Zemanem: Znám ho 30 let a vím, co je zač!

Miroslav Kalousek v Poslanecké sněmovně

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. ledna 2019 15:05

Že se Miloš Zeman a Miroslav Kalousek nemají v lásce, není nic nového pod sluncem. Další kapitolu dnes napsal bývalý ministr financí, když před úřadujícím prezidentem varoval ministra kultury Antonína Staňka.

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) dnes na Twitteru varoval současného ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD) před úřadujícím českým prezidentem. „Znám Miloše Zemana 30 let takže vím, že poté, co Vás použije, zmačká Vás a zahodí,“ vzkázal Kalousek sociálnědemokratickému politikovi.

„On opovrhuje všemi lidmi, nejvíce však těmi, kdo mu ustoupí bez vlastního názoru. Lépe je odejít jako chlap, než jako použitá onuce,“ radí předseda poslaneckého klubu TOP 09 Staňkovi.

Dovolím si Vás varovat, @StanekAntonin. Znám M.Zemana 30 let takže vím, že poté, co Vás použije, zmačká Vás a zahodí. On opovrhuje všemi lidmi, nejvíce však těmi, kdo mu ustoupí bez vlastního názoru. Lépe je odejít jako chlap, než jako použitá onuce. https://t.co/UiWs0MY30s

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 29. ledna 2019

Kalousek tak reagoval na informace deníku MF Dnes, podle kterých prezident Miloš Zeman žádá odvolání historika umění Jiřího Fajta z čela Národní galerie. S Fajtem má prezident problémy dlouhodobě, Zeman ho nechce jmenovat vysokoškolským profesorem.

Podle dostupných informací má nyní Zeman žádat ministra kultury Staňka, pod jehož resort Národní galerie spadá, o Fajtův vyhazov. Mluvit o tom spolu měli minulou středu. Prezident za to slibuje Staňkovi politickou podporu. Jakou přesně, však zůstává nejasné.

Současný ministr kultury z toho má mít v současnosti velké dilema, s nímž se mu Kalousek svým tweetem snaží pomoct. Podle všeho je však Staněk nyní nakloněn Fajtovu odvolání z funkce, a to i za cenu toho, že si tím nejspíš naštve kulturní prostředí a některá média.

Témata: Miroslav Kalousek Miloš Zeman politika politici