Ostrý útok na prezidenta: Zeman trpí sérií duševních i tělesných poruch!

Do Prahy zavítal srbský prezident Tomislav Nikolić, sešel se s Milošem Zemanem

Autor: Jan Novák, stars24.cz

6. listopadu 2017 2:37

Pražský starosta a politik TOP 09 Ondřej Kolář se pustil do prezidenta Miloše Zemana za jeho slova o tvořivém využívání české ústavy. Syn známého diplomata Petra Koláře poukazuje, že by měl zasáhnout Senát.

„Já si myslím, že přišla pravá chvíle na to, aby Senát dal jasně prezidentovi najevo, kde je jeho místo a jaké jsou jeho povinnosti, jaké má pravomoci. K výkladu Ústavy je zřízen Ústavní soud, ten sídlí v Brně, nikoliv na Hradě,“ připomněl Ondřej Kolář.

Zeman argumentoval tím, že je znám tím, že Ústavu České republiky používá tvůrčím způsobem. Ani to se politikovi nelíbí. „A kreativní výklad základního zákona země, navíc ze strany osoby, která zjevně trpí blíže neurčenou sérií poruch duševních i tělesných, je nemyslitelný. Já si troufám, s prominutím na plnou hubu, říct, že prezident Zeman vytváří ústavní krizi, vytváří ji vědomě a vědomě nejedná v zájmu republiky, což je jeho základní povinnost,“ nebere si servítky.

I proto by proti prezidentovi rázně zakročil „Není způsobilý pro výkon své funkce a měl by být žalován pro velezradu. Nebezpečí pro tuto zemi je Zeman! Co na to ctění páni senátoři Jiří Růžička a Tomáš Czernin?“ uvedl s odkazem na senátory zvolené do horní komory Parlamentu za TOP 09.

Ondřej Kolář je český politik, právník a od roku 2014 starosta Prahy 6 za TOP 09. Jeho otcem je známý český diplomat Petr Kolá, který působiljako velvyslanec v USA, Rusko, Švédsku či Irsku. I on patří mezi kritiky prezidenta Miloše Zemana, kterého označil za „trojského koně" Ruska. V roce 2016 zvažoval, že by proti němu kandidoval v prezidentských volbách. Nakonec se však v březnu 2017 rozhodl, že kandidovat nebude.

Témata: Miloš Zeman Ondřej Kolář (TOP 09) Petr Kolář (bývalý diplomat)