Klaus mladší se rozvádí, oznámil po volbách

Václav Klaus ml.

Autor: Jan Novák, stars24.cz

25. října 2017 14:13

Václav Klaus mladší má kromě politických starostí i ty soukromé. Pár dní po volbách oznámil, že se rozvádí se svou ženou Lucií. Zprávu, o které informoval bulvár, politik potvrdil na sociálních sítích.

Klaus pro deník Blesk uvedl, že se po pěti letech rozvádí se svou ženou Lucií, se kterou má čtyřletou dceru. Uvedl, že manželství skončilo ze dne na den a že o rozvod požádal on. A podle bulváru se manželé nerozcházejí zrovna v dobrém.

„Víte, je to maminka mého dítěte a já jsem byl celých 7 let šťastný v tom vztahu, takže nechci říkat nic negativního,“ řekl Klaus Blesku. „Jenže jsem vyčerpal možnosti nějakého spravedlivého rozchodu, takže jsem podal žádost o rozvod,“ přiznal. „Z mého pohledu manželství skončilo ze dne na den 12. června. Jistou informaci náš vztah nezvládl a během měsíce manželství zkolabovalo,“ uvedl Václav Klaus mladší. 

„Celá širší rodina z obou stran byla překvapená, nikdo to netušil. Jestli ten rozvod bude v neshodě, tak to samozřejmě obě ty rodiny zasáhne a rozdělí,“ připustil. 

K tématu rozvodu se pak vrátil i na sociálních sítích. „Rád bych k tomu tady na Facebooku řekl jen, že všechny moje statusy do června tohoto roku, adorující mojí ženu nebo rodinu - nebyl nějaký marketingový kalkul, ale reálný odraz mých pocitů a pocitu zodpovědnosti a lásky, co jsem k nim cítil. Mazat už to teď nebudu zpětně, kdo z toho chce mít radost a legraci ... nic s tím nenadělám (a taky tohle mě na tom trápí nejmíň),“ dodal politik.

Klaus už za sebou jeden rozvod má. V roce 1995 se oženil se studentkou žurnalistiky Kamilou Pojslovou. Manželství trvalo patnáct let a narodily se do něj tři děti - Vojtěch, Kateřina a Jakub. Roku 2010 však přišlo odloučení a v roce 2012 rozvod. Jednou z příčin byla i politikova současná manželka Lucie.

Témata: Václav Klaus ml. rozvody