Pavel Fischer překvapil útokem na Pavla a Nerudovou: Jsou nezkušení, Babiš je válcoval

Pavel Fischer

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

13. ledna 2023 11:00

Jisté kontroverze vzbudil formát, který zvolila Nova pro své debaty prezidentských kandidátů. V hlavním vysílacím čase se střetla pouze trojice hlavních favoritů, což zklamalo jednoho z účastníků odpolední diskuze. Pavel Fischer na facebooku uvedl, že Andrej Babiš večer převálcoval své politicky nezkušené soupeře.

Fischer v odpolední debatě diskutoval s Jaroslavem Baštou, Karlem Divišem, Tomášem Zimou a Markem Hilšerem, který ji však po chvíli opustil na protest proti rozdělení kandidátů do dvou skupin. Večer se pak poprvé střetli Petr Pavel a Danuše Nerudová i s expremiérem Andrejem Babišem.

Senátor označil večerní vysílání za "diskuzi privilegovaných kandidátů" a dal najevo své rozčarování, především z výkonů Pavla a Nerudové, které označil za politicky naprosto nezkušené kandidáty. "Andrej Babiš je svým svěžím populismem systematicky válcoval. A když došlo na politické zkušenosti, a to i zahraniční, Pavel ani Nerudová neměli co říct," napsal.

Podle Fischera se to dalo předpokládat. "Citelně chyběl hlas člověka s přímou politickou zkušeností, který by Babišovi oponoval. Tato diskuze Andreji Babišovi výrazně pomohla v jeho tažení na Hrad," konstatoval.

Později musel uchazeč o post prezidenta, který kandidoval už před pěti lety, doplnit i své výtky vůči Andreji Babišovi. Konkrétně uvedl, že je a vždy byl odpůrcem jeho chaotické a populistické politiky.

"Vystupoval jsem proti nekalým záměrům jeho vlády aktivně v Parlamentu a díky tomu s ním mám své zkušenosti. Rozhodně si nepřeji, aby byl zvolen prezidentem. Ve svém textu jsem jen vyjádřil obavu, že svým laciným populismem mohl přesvědčit mnoho dosud nerozhodnutých voličů," vysvětlil Fischer. 

Témata: Pavel Fischer prezidentské volby 2023 Petr Pavel Danuše Nerudová Andrej Babiš