Kandidáti na prezidenta 2023: Danuše Nerudová představila experty, s nimiž se radí

Danuše Nerudová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. prosince 2022 13:36

Danuše Nerudová představila experty, s nimiž se radí v prezidentské kampani. Jsou mezi nimi například ekonom Filip Matějka, předsedkyně České asociace paraplegiků Alena Jančíková, investor do obnovitelných zdrojů energie Jan Řežáb nebo předseda Asociace soukromého zemědělství Jaroslav Šebek.

Součástí jsou také mladí lídři, jejichž generaci považuje Danuše Nerudová za důležité naslouchat. Zastupuje je neurovědkyně Marie Salomonová, zakladatelka Czechitas Dita Formánková nebo oblíbený učitel Daniel Pražák.

„Sílu prezidenta vnímám také v tom, jakými lidmi se dokáže obklopit a především jestli skutečně dokáže naslouchat. V kampani se radím s lidmi ze všech oborů od energetiky, přes zemědělství po zdravotnictví. Naslouchám ale také kolegům ekonomům, se kterými diskutujeme aktuální témata a hledáme nejlepší řešení pro naši zemi. Jsem ráda, že tito skvělí lidé a odborníci sdílejí mou vizi a touhu posouvat naši zemi dál. Je na čase, aby se život lidé v Česku začal zlepšovat a tito lidé jsou ochotni v tom pomoci,“ řekla Danuše Nerudová.

Nerudová představila také mladé lídry – tým mladých lidí do 35 let. „Jsou to lidé, kteří dosáhli úspěchů ve svém oboru, jsou vizionáři a mají chuť a energii posouvat svět dopředu. Chci od jejich generace dostávat zpětnou vazbu, právě jejich hlas musí být více slyšet,“ popsala Danuše Nerudová. Doplnila, že týmy young leaders jsou dnes ve světě trendem, svůj má například generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Témata: prezidentské volby 2023 Danuše Nerudová