Petr Pavel učinil 17. listopadu pokání: Mrzí mě, že...

Petr Pavel

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. listopadu 2022 17:27

Na Národní třídu, kde si lidé připomínali události ze začátku sametové revoluce, ve čtvrtek 17. listopadu pochopitelně vyrazili i prezidentští kandidáti. Petr Pavel při té příležitosti prozradil, co jej mrzí.

Zatímco současný prezident Miloš Zeman se včerejších připomínek událostí z let 1939 a 1989 nijak nezúčastnil, uchazeči o jeho post byli na Národní třídě k vidění. Mezi nimi i jeden z favoritů - Petr Pavel.

Bývalý náčelník Generálního štábu Armády ČR vstoupil do ozbrojených sil už za minulého režimu. Proto včera v rámci příspěvku na sociální síti učinil menší pokání.

"Mám velký respekt ke všem, kteří ohledně zločinnosti komunistického režimu měli nejen jasno, ale měli také odvahu se mu postavit. Mrzí mě, že jsem nebyl mezi nimi. Jsem jim vděčný, že hodnoty, za které oni bojovali, jsem mohl pak hájit i já - jako voják a diplomat," napsal na twitteru.

Dosavadní průzkumy staví Pavla do role hlavního favorita lednové prezidentské volby. Kromě něj mají slušnou podporu také expremiér Andrej Babiš a bývalá univerzitní rektorka Danuše Nerudová. 

Témata: Petr Pavel