Kandidáti na prezidenta reagují na Babiše: Pro Česko je to hrozba, řekl Pavel

Generál Petr Pavel

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. října 2022 8:38

Expremiér Andrej Babiš v neděli potvrdil, že bude kandidovat na prezidenta. Oznámení přišlo po schůzce se současnou hlavou státu Milošem Zemanem. Jak reagovali další favorité lednové volby?

V rámci posledních průzkumů se do čela dostal Petr Pavel. Generál na twitteru uvedl, že i vzhledem k útokům na jeho osobu není překvapen, že se Babiš nakonec klání zúčastní.

"Osobně se těším, že do debat přinese oživení, ale obecně jeho kandidaturu vnímám jako hrozbu pro Českou republiku, a to kvůli populismu, který zosobňuje," konstatoval.

Danuše Nerudová poznamenala, že ač prognózy nedávají expremiérovi moc šancí v druhém kole, zřejmě nikoho lepšího nenašel. "Zatímco pánové protikandidáti budou v kampani řešit svou minulost, já jsem připravena zaměřit se na budoucnost nás všech," napsala.

Babišovo rozhodnutí nepřekvapilo ani premiéra Petra Fialu. "Svoji hybridní kampaň vede už půl roku a konečně to přiznal. Mám k tomu jediný komentář: V demokratických zemích obžalovaný politik odchází, A. Babiš hledá imunitu na Hradě. A to si ČR nezaslouží," podotkl. 

Témata: Andrej Babiš Petr Pavel Danuše Nerudová Petr Fiala (ODS) prezident čr