Babiš se ve Sněmovně střetl s Fialou: V EU jste ničeho nedosáhl, vytkl jeden druhému

Petr Fiala a Andrej Babiš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. října 2022 13:43

Předvolební boj je sice minulostí, ale názorové střety mezi premiérem Petrem Fialou (ODS) a jeho předchůdcem Andrejem Babišem (ANO) pokračují. Ve čtvrtek se do sebe politici pustili kvůli dosaženým úspěchům na evropské politické scéně.

Babiš se do Fialy pustil během čtvrtečních interpelací, když prohlásil, že jeho nástupce ve funkci v rámci Evropské unie ničeho nedosáhl. Přisadil si navíc i na svém facebookovém profilu.

"Pan premiér Fiala ještě nikdy bilaterálně nejednal s Viktorem Orbánem, protože mu to Bartoš s Pekarovou zakázali," napsal na sociální síti. 

Současný předseda vlády reagoval přímo ve Sněmovně, když konstatoval, že úspěšnost neposuzuje podle počtu fotografií na sítích. O lídrovi sněmovní opozice také řekl, že jednání v rámci EU nerozumí, proto neměl v podstatě žádné výsledky. 

K přestřelce se následně Fiala vrátil na twitteru, kde napsal, že mu je z Babišových slov smutno. 

"(Babiš) netuší, co se na Evropské radě odehrává, a za dobu své vlády v EU nic nevyjednal. Dokonce ani nevěděl, že kdysi schválil Green Deal, a snaží se od toho dodnes distancovat. To je realita. Nevím, jak ho napadlo, že jsem neměl bilaterální jednání, když jsem jich měl ve skutečnosti celou řadu," podotkl premiér.

Témata: Petr Fiala (ODS) Andrej Babiš Poslanecká sněmovna EU