Petr Fiala během hlasování o nedůvěře vládě: Premiér měl narozeniny. Co dostal?

Petr Fiala

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. září 2022 8:38

Druhým dnem pokračuje sněmovní schůze o vyslovení nedůvěry vládě, kterou vede Petr Fiala. Premiér měl ve čtvrtek narozeniny, takže kromě povinností přišly na řadu i příjemnější chvíle.

Fiala (ODS) oslavil 1. září osmapadesáté narozeniny. Místo velkých oslav ale musel hájit v Poslanecké sněmovně svůj kabinet na schůzi, během které se mu opozice snaží vyslovit nedůvěru.

Kolegové si přesto našli cestu, jak mu poblahopřát. Třeba předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) tak učinila za zády právě mluvícího předsedy SPD.

"Pan premiér, shodou okolností na své narozeniny, klidnými argumenty čelil pavlačovým pomluvám a lžím obžalovaného poslance Babiše. Takže když Tomio Okamura začal u pultíku opakovat ruskou propagandu, využila jsem příležitosti. Všechno nejlepší, Petře!" vysvětlila na twitteru. Podle dostupných informací od ní dostal svetr.

Fiala poděkoval za milá narozeninová přání na sociální síti a dodal, že není v jeho silách všem odepsat. "Udělala mi velkou radost," konstatoval. 

Témata: Petr Fiala (ODS) Markéta Pekarová Adamová Poslanecká sněmovna