Prezident Zeman už není v nemocnici, v ÚVN strávil jen den

Miloš Zeman

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

19. srpna 2022 11:23

Prezident Miloš Zeman byl během pátečního dopoledne propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice, kde byl hospitalizován od čtvrtka. Výsledky testů jsou podle mluvčího uspokojivé.

Zeman byl propuštěn krátce po 10. hodině, podle zpravodajky ČTK opustil pavilon B a vozíku, z něhož za pomocí ochranné služby před budovou nastoupil do přistaveného automobilu.

"Prezident republiky byl dnes propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice v Praze po krátké preventivní prohlídce. Všechny zdravotní testy jsou uspokojivé," uvedl na twitteru prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. 

Mluvčí ÚVN Jitka Zinke již ve čtvrtek uvedla, že jde o plánovanou krátkodobou hospitalizaci. Podle kancléře Vratislava Mynáře byla hlava státu na kontrole vyživovací sondy. 

Prezident se ještě den před hospitalizací setkal v Lánech s bývalým ministrem zahraničí a soupeřem z historicky první přímé volby Karlem Schwarzenbergem.

Zeman o svém zdravotním stavu naposledy mluvil v červenci v rozhovoru pro pořad Partie. Tehdy prohlásil, že je v podstatě zdravý, až na o něco vyšší hladinu cukru v krvi. 

Témata: Miloš Zeman