Rána pro Čechy! Slavný sportovec jim poslal ostrý vzkaz, politikům se líbit nebude!

Vavřinec Hradilek

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. června 2018 10:50

Do zastupitelstva Prahy 10 by chtěla kandidovat Radmila Kleslová. Klesová už byla místostarostou této části v letech 2010 až 2014, tehdy za ČSSD. Později přestoupila do hnutí ANO 2011 a od listopadu 2014 do ledna 2016 vedla městskou část jako starostka. V únoru 2015 byla zvolena místopředsedkyní hnutí ANO 2011, na funkci v září téhož roku rezignovala, kvůli kauze, kdy pracovala pro mnoho podniků za vysoké finanční odměny. Šéf ANO Andrej Babiš prý v její kandidatuře problém nevidí.

S informací o kandidatuře Kleslové přišel o víkendu server iRozhlas. Podle něj politička figuruje v návrhu kandidátky ANO do podzimních voleb na druhém místě. Kandidátky sestavují jednotlivá místní sdružení a poté je musí posvětit celostátní vedení strany. Nyní je pouze řadovou zastupitelkou v Praze 10.

„To je otázka na výbor. Pokud vím, tak paní Kleslová, na kterou jste někteří z vás vedli velkou kampaň, tak ta různá trestní oznámení byla nesmyslná. Ona se očistila a já osobně s ní určitě nemám problém," reagoval Babiš na otázku ohledně možné kandidatury kontroverzní političky.

A přestože Babiš nemá s její kandidaturou problém, další už tak nadšeni nejsou. „Komunistická vláda, agent premiérem a další ve vysokých funkcích, rozvědčice zpět na kandidátce, co ještě víc chcete voliči ANO? Mrzí mě to .... ale nezapomeneme, i když není zrovna žádné výročí. Toufar, Horáková, Palach,“ okomentoval Babišova slova kajakář a olympionik Vavřinec Hradílek. 

Radmila Kleslová se vrací do politiky a náruče ANO. Co dříve neprošlo, dnes projde ještě lépe a radostněji. Aspoň na Praze 10 dojde k dalším unikátním nálezům. pic.twitter.com/E8D7tr1WRq

— Ján Simkanič (@Simindr) 4. června 2018

„Za ANO bude v Praze zase kandidovat paní Kleslová. Tomu se ve zpravodajské hantýrce říká "probudit spícího agenta“,“ rýpnul si místopředseda ODS Martin Kupka.

O Kleslové je známo, že v letech 1986 až 1989 byla členkou Státní bezpečnosti, od roku 1988 ve 23. odboru rozvědky, který měl na starosti získávání a výcvik špiónů do kapitalistického zahraničí. Její jméno se objevilo na nahrávce zveřejněné anonymní skupinou Julius Šuman, kde o ní Babiš mluvil jako o „špiónce." Kleslová tehdy nahrávku označila za zmanipulovanou.

Témata: Vavřinec Hradilek (kajakář) Hnutí ANO