Markéta Pekarová Adamová získala v dražbě čtvrt milionu. Na co peníze použije?

Markéta Pekarová Adamová 5

Autor: ČTK

15. dubna 2022 12:19

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová vydražila za 250.000 korun dary pro Sněmovnu od šéfů ruského parlamentu. Peníze za zlacený talíř a obraz dá na výrobu neprůstřelných vest pro pracovníky organizací, které v ukrajinských městech hledají důkazy o ruských válečných zločinech.

Pekarová Adamová zahájila aukci ve středu a nabídla v ní talíř s vyobrazením budovy Státní dumy v Moskvě předsedy Státní dumy Vjačeslava Volodina a obraz od předsedkyně horní komory Valentiny Matvijenkové.

Předměty vydražili získají autoři podcastu Kecy & politika, politický komentátor Bohumil Pečinka a odborník na politický marketing Petros Michopulos.

"Myslím si, že není patřičné, abychom jej v této době, během války na Ukrajině, tady vystavovali," řekla Pekarová Adamová o talíři ve videu zveřejněném na twitteru.

Její předchůdce ve funkci Radek Vondráček (ANO) ale dražbu kritizuje. "Fakt, že Markéta Pekarová Adamová vyhlásí aukci na předmět ze státního majetku a nedojde jí, že už vůbec nemůže určovat, kam by případně výnos z prodeje státního majetku šel, nejlépe ukazuje sebestřednost této vládní party," napsal na twitteru. 

Témata: Markéta Pekarová Adamová