Andrej Babiš se z nemocnice neozývá: Schillerová prozradila, jak se mu daří

Andrej Babiš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. března 2022 14:45

Je to už téměř týden, co byl expremiér Andrej Babiš (ANO) hospitalizován v pražském IKEM. Sympatizantům hnutí se ozval naposledy o víkendu. Jak se mu aktuálně daří?

Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO a někdejší ministryně financí Alena Schillerová v závěru dnešní tiskové konference v Poslanecké sněmovně uvedla, že s Babišem mluvila. Následně naznačila, jak to vypadá s jeho návratem do pracovního procesu.

"Bude v IKEM do konce týdne, podrobuje se určitým vyšetřením. Cítí se dobře, byl takový pozitivní, velmi se zajímal o všechno, takže já věřím, že se brzo mezi nás vrátí," řekla Schillerová.

Expremiér v neděli na facebooku prozradil, že ho trápí částečná střevní neprůchodnost. Podle jeho slov ho měla v pátek postihnout i krátká ztráta vědomí, po které mu byla přivolána sanitka.

Babišovi popřál brzké uzdravení i bývalý ministr Miroslav Kalousek, který si však neodpustil kritickou poznámku. "Co, k čertu, dělá v IKEMU? Nikdo z normálních lidí by se při 'lehké indispozici' neměl šanci do IKEM dostat. Tohle odpudivé papalášství musí skončit," uvedl v sobotu na twitteru. 

Témata: Andrej Babiš Alena Schillerová