Moderátor a starosta Vladimír Kořen? Přežil 35 autohavárií

Vladimír Kořen 10

Autor: Lelková, stars24.cz

22. května 2018 8:15

Vladimír Kořen (44) je český televizní publicista a moderátor, známý především ze zábavné televizní show Zázraky přírody, kterou moderuje spolu se slovenským kolegou Marošem Kramárem. Avšak jeho hlavní náplň, je už druhé volební období, starostování Říčan u Prahy.

Klasik televizního zpravodajství z oblasti ekologie a vědy je v televizní show jako doma. Vysvětluje zde divákům přírodní zákony, a některé z nich dokonce testuje i sám na sobě. I když se zdá že tento otec tří dětí zvládne snad vše, starostování, moderování a starání se o rodinu, přeci jenom má i své mouchy.

Za svých čtyřicet čtyři let přežil již pětatřicet autohavárií. A některé z nich nebyly jenom „plechy.“ Nejvážnější autonehoda se mu stala osudný den, když se s rodinou stěhoval zrovna do Říčan. Kvůli čelnímu nárazu ho museli hasiči vystřihávat z auta a jeho manželka unikla jen o kousek invalidnímu vozíku. Se zlomeninou obličejového komplexu ho převážel vrtulník ihned do nemocnice v Motole. Jeho žena měla tříštivou zlomeninu krčního obratle a pouze milimetr chyběl a už by nechodila. Prozradil v rozhovoru pro Lidové noviny. Po takovéto zkušenosti by málokdo zasedl za volant. Ale v dnešní době je to nutností.„Už jsem si na to riziko tak nějak zvykl. Tady na úřaděse bojí za mě. Já jsem ale nikdy nebyl „motorové“ dítě, vždycky jsem radši jezdil vlakem,“ svěřil se v rozhovoru. Po Vladimírových autonehodách neřeknou jednomu místu obyvatelé Říčan jinak než „Kořenova křižovatka,“ na tom už asi něco bude.

 Za svého dětství si také prožil nemálo komplikací. Jako malý prodělal jedenáct zánětů středního ucha, a dokonce jeden zánět zvukovodu. Do teď má trvalé následky. „Opravdu na to ucho skoro neslyším,“ řekl v rozhovoru pro časopis Sedmička. Musí se hlídat například při hlubším potápění.  Po ne moc lichotivých zkušenostech s autohaváriemi má starosta i zajímavé zkušenosti, které si vyzkoušel díky show Zázraky přírody. Nedávno měl možnost zažít simulované porodní bolesti.„Musím říct, že na to teda budu vzpomínat celý život a docela mi to změnilo pohled na ženy. Já byl u porodu svých tří dětí, takže vím, jak strastiplná pouť to je. Ale tu bolest na vlastním tělesi člověk představit nedokáže.“ Přiznal starosta Vladimír Kořen.

Témata: Vladimír Kořen Praha moderátoři