Denisa Rohanová: Co dělá další potvrzená kandidátka na prezidentku?

Denisa Rohanová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. února 2022 15:20

Necelý rok zbývá do třetí přímé prezidentské volby. Není proto divu, že se objevují stále další a další kandidáti. Kdo v tomto týdnu oznámil, že se bude ucházet o Pražský hrad?

Kandidaturu oznámila Denisa Rohanová, která je aktuálně prezidentkou České asociace povinných. Jde o organizaci zaměřující se na pomoc lidem, kteří se ocitli cizí nebo i vlastní vinou v dluzích a exekuci, a chrání jejich zákonná práva. 

"V prezidentských volbách chci kandidovat jako obhájkyně spravedlivé společnosti, společnosti, kde každý, bez ohledu na svůj osud nebo na majetek, bude mít šanci na šťastný a důstojný život. Chci změnit systém k lepšímu a spolu s ním i životy všech občanů," uvedla na svém webu.

Rohanová má i díky své současné funkci k politice poměrně blízko. Spolupracuje se zákonodárci z obou parlamentních komor a podílí se třeba na změnách v exekučním řádu.

Kandidaturu už dříve oznámili například miliardář Karel Janeček, někdejší předsedkyně ERÚ Alena Vitásková nebo bývalý sportovní redaktor Karel Diviš. 

Témata: Denisa Rohanová prezident čr