Tak tohle Babiš přehnal! Na*rat jako! vyjel na dívku, která si přišla pro podpis!

Andrej Babiš, 4. celostátní sněm hnutí ANO

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. května 2018 19:41 | Aktualizováno: 6. května 2018 6:27

Ve čtvrtek 3. května měla Andrej Babiš v Brně autogramiádu své knihy O čem sním, když náhodou spím. Knihu Boss Babiš Jaroslava Kmenty však odmítl podepsat, údajně se slovy „Nasrat jako“. „Řekl jsem „Sorry jako“, brání se premiér.

Premiér v demisi Andrej Babiš byl 2. a 3. května na návštěvě v Jihomoravském kraji. Během svého programu si vyčlenil hodinu a půl na debatu s občanu v kulturním centru Semilasso. Tam Babiš odpovídal občanům na otázky, které odevzdali na připravených papírcích.

Následovala autogramiáda premiérovy knihy O čem sním, když náhodou spím. Členka organizace Společně Brno chtěla podepsat Knihu Jaroslava Kmenty Boss Babiš. Premiér to však odmítl a počastoval žadatelku slovy „Nasrat jako“.

„Rozhodli jsme se využít příležitosti, řadíme se do fronty, máme sebou ale vlastní knihu Boss Babiš od Jaroslava Kmenty. Babiš ji však odmítá podepsat,“ vysvětluje Společně Brno na Facebooku. „Je to jenom papír,“ argumentuje Šárka Václavíková, která chce od premiéra autogram. „Vyžranej Kmenta, který bral 80 tisíc ve Frontě a nic nedělal,“ rozčílí se Babiš. Václavíková mu oponuje, že když napsal knihu o kmotrovi Františku Mrázkovi, tak přece něco dělal.

Nakonec jsme usoudili, že si tentokrát nebetyčný nadhled pana premiéra nemůžeme nechat pro sebe. Propadli jsme se podle Reportérů bez hranic o 13 příček ve svobodě médií. To, jak si naši ústavní činitelé váží novinářů, tomu bezesporu napomohlo.https://t.co/D13yR54rl9 pic.twitter.com/uTMRnET202

— Sára Dvořáková (@saradvorakova) 4. května 2018

Členové Společně Brno tvrdí, že premiér se na Václavíkovou obořil se slovy „Nasrat jako“. Na videu to ale není dobře slyšet. Babiš to popírá a tvrdí, že řekl „Sorry jako.“ Václavíková se vyjádřila, že Babiš to řekl záměrně potichu a jde mu to odezírat ze rtů.

„Reagoval jsem na knihu toho novináře, mého bývalého zhrzeného zaměstnance, který v knize píše plno lží a spekulací a trvale mě poškozuje, proto jsem ji odmítl podepsat a řekl jsme „Sorry jako,“ řekl premiér pro iDnes.cz. Šlo podle něj o organizovanou provokaci lidí, kteří to dělají neustále. Není to poprvé, co se Babiš vyjadřuje o novinářích jako o svých bývalých zhrzených zaměstnancích. Stejně nazval i Sabinu Slonkovou v pořadu Interview ČT24.

Jaroslav Kmenta, který Mladou frontu Dnes opustil potom, co Andrej Babiš koupil vydavatelství Mafra, se k videu vyjádřil na svém twitteru. „Tak vyžranej jsem. Ale 80 tisíc jsem nebral a těch 17 let v MfD jsem docela makal. A za to „nasrat“ bych Andreji Babišovi doporučoval se dámám omluvit. To je od premiéra neslušné a odporné,“ okomentoval situaci.

Skupina Společně Brno také zkritizovala, že z návštěvy vlády udělal Babiš kampaň hnutí ANO. Přestože ji premiér propagoval jako návštěvu celého kabinetu, lístky, na které občané psali své dotazy, nesly logo ANO. Návštěvníci besedy si také mohli rozebrat propisky s logem hnutí ANO.

Podle Společně Brno navíc Babiš lhal, když se zavázal zodpovědět úplně všechny dotazy. Aktivistická skupina mu položila cekem osm dotazů, a z toho čtyři premiér přešel: 1. Jak vypadá den premiéra v demisi, který je navíc trestně stíhaný? 2. Tvrdíte, že média jsou ovlivněná. Vy média, která vlastníte, neovlivňujete? 3. Podepsal jste se pod výzvu Mantinely demokracie – Rekonstrukce státu. Proč nyní tyto mantinely překračujete? 4. Jak jste přišel k Petrimexu?

Podle aktivistů, kteří debatu navštívili, bylo v sále asi 150 lidí, většinou důchodového věku. „Na Brno je vás tu málo, asi máte špatný marketing,“ podotkl premiér. Moderování se ujal poslanec Aleš Juchelka. Opakovaně se sešel například dotaz, proč chce ANO podporu KSČM. „Neptejte se na to mě. Havel se komunisty nechal zvolit, Klaus s nima taky jednal, Kalousek taky. My jednáme s těmi, kteří s námi chtějí jednat,“ odpověděl.

Témata: Andrej Babiš