Miloš Zeman měl další návštěvu: Co ombudsman prozradil o stavu prezidenta?

Miloš Zeman na záběrech z nemocnice

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. října 2021 15:40

Již přes dva týdny je prezident Miloš Zeman hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici v Praze a informací o jeho stavu není mnoho. Dnes prozradil nové informace ombudsman Stanislav Křeček, který jej v nemocnici navštívil.

ÚVN již v pátek se svolením prezidenta Zemana uvedla, že léčba zabírá a během čtvrtka a pátku došlo k mírnému zlepšení zdravotního stavu. Hlava státu dnes přijala v nemocnici další návštěvu.

Na webu svého úřadu o ni informoval jeho host, veřejný ochránce práv Stanislav Křeček. Ve Střešovicích se ukázal v dopoledních hodinách a poskytl krátké vyjádření.

"Přesvědčil jsem se, že prezidentovi je samozřejmě poskytována veškerá lékařská péče, kterou nezbytně potřebuje. A mohu říct, že podle mé zkušenosti v tuto chvíli není prezident nikterak omezen ve svých právech, v přijímání návštěv a v komunikaci s nimi," uvedl ombudsman.

Křeček by si přál, aby byla zachována důstojnost osoby prezidenta a jeho úřadu. Zároveň by měl prý existovat mechanismus umožňující nezbytnou správu státu. 

Témata: Miloš Zeman Stanislav Křeček