Miloš Zeman: První slova premiéra Babiše o hospitalizaci prezidenta!

Miloš Zeman během posledního zdokumentovaného setkání s Andrejem Babišem. (27.9.2021) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. října 2021 9:35

Povolební atmosféru v neděli narušila zpráva o hospitalizaci prezidenta Miloše Zemana v jedné z pražských nemocnic. Zaručených informací o jeho stavu veřejnost moc nemá. Co prozradil premiér Andrej Babiš?

Podle zdrojů deníku MF Dnes během nedělního odpoledne lékaři ve střešovické Ústřední vojenské nemocnici zdravotní stav prezidenta stabilizovali. Hospitalizace se prý může protáhnout až na tři týdny.

Bezprostředně jí přitom předcházela Zemanova schůzka s premiérem Andrejem Babišem (ANO), který ze zámku v Lánech odjel, aniž by promluvil s novináři. 

Jediné vyjádření předsedy vlády, jejíž pokračování je po sněmovních volbách prakticky vyloučeno, k hospitalizaci prezidenta přišlo v jeho internetovém pořadu Čau lidi. "Chci mu popřát hodně zdraví, aby byl v pořádku," vzkázal Babiš.

Jaký je zdravotní stav prezidenta, tak zůstává otázkou. Prozradit to zatím nemohl ani ošetřující lékař, ředitel ÚVN Miroslav Zavoral. Podle vyjádření sice zná diagnózu, ale nemá od hlavy státu svolení ji sdělit veřejnosti. 

Témata: Miloš Zeman Andrej Babiš