Zemana v nemocnici dali dohromady: Proč pil hned víno? Ovčáček promluvil!

Miloš Zeman při setkání s Petrem Fialou. Všimněte si skleničky vína na stole. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. září 2021 8:25 | Aktualizováno: 24. září 2021 22:04

Od propuštění prezidenta Miloše Zemana z nemocnice uplynuly již dva dny, přesto zůstává jeho zdraví velkým tématem. Mimo jiné i proto, že si hlava státu hned po příjezdu do Lán dala na jedné ze schůzek víno, což dokazují fotografie.

Sklenička s bílým vínem se na stole před prezidentem objevila při jeho schůzce se zástupci opoziční ODS. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček ale tvrdí, že k porušení doporučení lékařů nedošlo.

"Pan prezident musí po infuzích draslíku dodržovat určitý režim, takže to víno bylo nealkoholické," řekl ve vysílání Rádia Impuls. Najdou se jistě lidé, kteří tomu věřit nebudou, zvlášť s ohledem k vřelému vztahu hlavy státu k alkoholu.

Zeman byl hospitalizován v pražské Ústřední vojenské nemocnici od úterý minulého týdne do této středy, kdy se vrátil k plnění pracovních povinností. Vyšetření u něj odhalila mírné vyčerpání a dehydrataci.

Souběžně s ním byl hospitalizován také jeho předchůdce Václav Klaus, propuštění se dočkal dříve. Včera se však musel do nemocnice vrátit. Problémy má s vysokým tlakem. 

Témata: Miloš Zeman Jiří Ovčáček