Hana Lipovská o "flákanci" poslance Volného: Bylo to jinak?!

Lubomír Volný vyvolal rvačku ve Sněmovně

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. srpna 2021 13:10

V české politice není moc kontroverznějších postav, než je Lubomír Volný. Poslance hodně zviditelnil incident s flákancem v Poslanecké sněmovně. Někteří jeho spolupracovníci přitom věří, že se vše odehrálo poněkud odlišně.

"Jestli tady půjdeš, dostaneš flákanec." Tak zní již nechvalně proslulá slova, která v lednu zazněla z úst nezařazeného poslance Lubomíra Volného na půdě Poslanecké sněmovny. Po jeho boku by se tam chtěla v říjnových volbách dostat i ekonomka a televizní radní Hana Lipovská.

Kontroverzní politik v lednu vyvolal potyčku s předsedajícím Tomášem Hanzelem (ČSSD), který mu vypnul mikrofon. Volný se pak snažil dokončit svůj projev na místě předsedajícího, kde došlo k potyčce za účasti několika poslanců. Ze sálu jej nakonec vyvedla ochranná služba.

Lipovská se nyní v pořadu K věci televize CNN Prima News Volného zastala na základě opakovaného sledování záběrů z incidentu. Lidé by podle ní měli udělat to samé.

"Vím, že pan Volný nikomu onen flákanec nedal. Neviděla jsem, že by se rozpřahoval," prohlásila členka Rady ČT v televizním vysílání. 

Volný a Lipovská budou v říjnových sněmovních volbách kandidovat za Volný blok, společně například s Janou Bobošíkovou nebo Ilonou Csákovou.

Témata: Hana Lipovská Lubomír Volný