Z nevolitelného místa chce do Sněmovny. Vyvlečková z KDU-ČSL má za sebou i Miss!

Markéta Vyvlečková 4

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

7. srpna 2021 13:30

Na takzvaně nevolitelném místě kandidátky do Poslanecké sněmovny je lidovecká politička Markéta Vyvlečková. Existuje ale spousta věcí, které vás mohou přesvědčit k tomu, abyste ji volili. Mimo jiné se zúčastnila soutěže o královnu krásy, a to poměrně úspěšně.

Nadějné političky Markéty Vyvlečkové z řad KDU-ČSL jste si již mohli všimnout na sociálních sítích, kde je velice aktivní. Z dvacátého místa kandidátky koalice Spolu v Moravskoslezském kraji usiluje v říjnových volbách o mandát v Poslanecké sněmovně. Rozhodně to přitom nevidí jako předem prohraný boj.

„Když se v životě pro něco rozhodnu, tak to dělám naplno. To není tak, že jsem na dvacítce, tak je to nevolitelné. Já prostě jdu do toho, že ta šance tam je,“ vysvětlila pro stars24.cz politička, která odhaduje, že bude třeba získat v celém kraji kolem 4500 preferenčních hlasů, aby proklouzla do parlamentu.

Příznivce se snaží získávat právě prostřednictvím internetu. „Vnímám to, že mě lidé začínají brát a že jim mám co nabídnout. Chytilo mě to, jdu na to přes sociální sítě,“ podotkla.

Moc děkuji svému sousedovi včelaři Michalovi za přednášku, o tom jak se vyrábí med.Holky byly nadšené a já také, navíc jsem si to mohla sama vyzkoušet. A med má vynikající 🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝 pic.twitter.com/G4oeNTtTh2

— Markéta Vyvlečková (@VyvleckovaM) August 7, 2021

Nápomocný se jí snaží být třeba europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). „On pomáhá všem kandidátům, hodně se snaží, motivuje, propaguje. Z předsednictva KDU-ČSL je v tomhle ohledu nejaktivnější,“ přiznala maminka dvou dcer.

Pochopitelně se tedy nabízí otázka, jak by zvládala souběh rolí poslankyně a matky. „Mám perfektního manžela, který je s tím smířený. Já jsem v politice přes deset let, pořád někde schůzuji, něco řeším, teď během kampaně úplně. A ještě bez babiček by to nešlo,“ uvedla.

Netradiční položka v životopise političky? Miss!

V životopise rodačky z Českého Těšína naleznete i jednu velmi netradiční položku, v roce 2015 se stala druhou vicemiss Karvinska. „Oslovila mě jedna kolegyně, která vyhrála předchozí ročník, že bude nový nábor a že by chtěla, abych to zkusila. Tak jsem se přihlásila, dostala jsem se do finále a stala se druhou vicemiss,“ zavzpomínala Vyvlečková pro stars24.cz.

Nešlo prý o první soutěž krásy, které se zúčastnila. „Já ráda zpívám, inklinuji k hezkým věcem. Tam se o nás hezky starali, učili nás trochu chodit, byly tam hezké šaty. Každá žena vnímá nějak módu, takže jsem to brala jako zpestření,“ uvedla absolventka oboru Eurospráva na Ekonomické fakultě VŠB-TUO v Ostravě.

Její kroky přesto směřují do vrcholné politiky, kde podle ní mají ženy své místo. „Myslím si, že jsou tam potřeba, říkám to narovinu. Je to jiné, když je tam ženský prvek. Chlapi jsou super, já s nimi pracuji, vycházíme dobře, ale ženy by v politice měly být,“ dodala Vyvlečková.

Témata: Markéta Vyvlečková