Dominik Feri v hledáčku úřadů: Policie poprvé informovala o kauze!

Dominik Feri  (TOP 09) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. května 2021 15:53

Českou politikou v úterý kromě další výměny ministra zdravotnictví otřásla také kauza kolem nařčení poslance Dominika Feriho ze sexuálního obtěžování. Celou věcí už se zabývá také policie.

Dominik Feri (TOP 09) už kvůli kauze složil mandát poslance a oznámil, že nebude kandidovat v podzimních parlamentních volbách. Už včera se také dostal do hledáčku orgánů činných v trestním řízení.

"Z úřední povinnosti jsme se začali zabývat informacemi, které dnes uvedly sdělovací prostředky k osobě pana poslance Dominika Feriho," uvedla Policie ČR v úterý na twitteru s tím, že o případném dalším postupu bude teprve rozhodnuto.

Prošetřování události provede pražské krajské ředitelství, konkrétně oddělení obecné kriminality Prahy I. Kriminalisté zjišťují veškeré okolnosti důležité pro rozhodnutí, zda vůbec došlo ke spáchání TČ či nikoliv. Nikdo nebyl obviněn a zatím není ani stanovena právní kvalifikace.

— Policie ČR (@PolicieCZ) May 26, 2021

Dnes policisté informovali, že šetřením bylo pověřeno oddělení obecné kriminality Prahy I. 

"Kriminalisté zjišťují veškeré okolnosti důležité pro rozhodnutí, zda vůbec došlo ke spáchání TČ či nikoliv. Nikdo nebyl obviněn a zatím není ani stanovena právní kvalifikace," dodala státní policie. 

Témata: Dominik Feri Policie ČR