Jako za komunismu? Z vysokých míst přichází návrh, Češi možná budou mít novou povinnost!

Česká republika

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. dubna 2018 10:35

Státní hymna nikdy v minulosti nebudila takové vášně jako v posledních týdnech. Sportovci přišli s návrhem na její změnu, do toho se přidali Moravané a nakonec se vše dostalo až k politikům a prezidentu Miloši Zemanovi. Nakonec se zdá, že se zřejmě měnit nebude, uvažuje se ale o dalším návrhu.

Jedním z odpůrců nového vyznění české hymny je i předseda SPD Tomio Okamura. Ten na sociální síti uvedl, že nový návrh české hymny se mu nelíbí a navrhuje ohledně současné hymny něco jiného.

"Aby se hrála a zpívala 1. září v každé české škole na začátek školního roku," navrhuje Okamura. Podle něj to posílí vlastenectví a pozitivní pocit k vlastní zemi.

Okamura také varuje před další vlnou migrace z Afriky a arabských zemí a terorismu, kdy prý dochází na jeho slova a je nutné přijmout razantní opatření, abychom zachovali naši bezpečnost. "EU nadále nemá systémové řešení, a snaží se nám znovu vnutit povinné přijímání islámských arabských a afrických migrantů (tzv. Dublin IV.). My v SPD toto absolutně odmítáme a chceme nulovou toletranci nezákonné a ekonomické migrace a zákaz propagace islámské ideologie v ČR," tvrdí.

Chce také, aby republika šla dopředu a lidé měli více peněz, bezpečí a spravedlnosti. Podle něj také Andrej Babiš jen protahuje jednání, přestože je údajně možné ihned vládu s důvěrou sestavit.

Témata: Tomio Okamura státní hymna češi Česká republika