Zeman a hyeny? Do prezidenta se pustil předseda Senátu Vystrčil!

Miloš Vystrčil, 26. kongres ODS

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. dubna 2021 12:12

Miloš Zeman v tomto týdnu při jmenování nového ministra zdravotnictví označil novináře za hyeny a opět vzbudil velké vášně. Do prezidenta se pustil i předseda horní parlamentní komory Miloš Vystrčil. Co na Pražský hrad vzkázal?

Miloš Zeman si ve středu během slavnostního aktu na Pražském hradě neodpustil další útok na novináře, které nechal pozvat do sálu slovy: "Pozvěte hyeny!" Jeho mluvčí Jiří Ovčáček později dodal, že to byla "trefa do černého".

"Novináři intenzivně řeší, proč nemohou natáčet příchod pana prezidenta do sálu. Chápejte, oni touží vidět, jak se panu prezidentovi špatně chodí. Dělá jim to úchylnou radost. Ano, jsou to hyeny," konstatoval.

„Pozvěte hyeny,” prohlásila hlava státu pravděpodobně na adresu přítomných novinářů těsně před začátkem ceremoniálu.#tncz pic.twitter.com/wjKxs3Nvz1

— TN.CZ (@TNcz_zpravy) April 7, 2021

Hlavu státu naopak za toto vyjádření kritizoval předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Podle něj je nepřijatelné, když se ústavní činitelé vysmívají lidem a opovržlivě vyjadřují o jejich práci či inteligenci.

"Považuji za projev nejhlubšího úpadku, pokud jsou zástupci například médií nazýváni hyenami anebo ochránci naší bezpečnosti čučkaři," uvedl Vystrčil ke dvěma ze Zemanových výroků. Ovčáček jej následně na sociální síti označil za "vrchního pokrytce".

Témata: Miloš Zeman Miloš Vystrčil (ODS) Jiří Ovčáček