Klaus definitivně končí v politice: Nemám energii, přiznal!

Václav Klaus ml.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. března 2021 15:35

Zatímco jeho otec koketuje po osmi letech s návratem do velké politiky, Václav Klaus mladší dnes učinil velké oznámení, v němž uvedl, že z ní za pár měsíců zmizí. Proč se tak poslanec rozhodl?

Václav Klaus se po zralé úvaze rozhodl, že nepovede Trikolóru do sněmovních voleb 2021, nebude kandidovat a ukončí veřejné aktivity. „Důvody jsou z drtivé většiny osobní,“ vysvětlil příznivcům.

Stojí si přitom za tím, že v politice hájil věci nezbytné pro úspěšnou budoucnost Česka. Podle něj šlo o silný a zásadový politický program. „Ovšem musí ho hájit někdo s politickým talentem a zejména obrovskou energií,“ konstatoval.

„V létě 2017, těsně před volbami se mi rozpadla (ne mojí vinou) rodina a pozitivní energii víceméně od té doby prostě nemám,“ uvedl syn exprezidenta s tím, že v politice zůstával, protože podpora lidí zavazovala. Sám přitom tvrdí, že byl trochu překvapen, když se tehdy do Sněmovny dostal.

Klaus sice naznačil, že by si mohl stěžovat na spoustu věcí, ale byl upřímný. „Chyba je ve mně. Nemám energii a prostě nemůžu teď svolávat ostatní na zteč, když vím, že bych sám šel bez chuti,“ dodal Klaus, který tedy skončí jako předseda Trikolóry.  

Témata: Václav Klaus ml.