Už Blatný rezignoval? Přibývá spekulací o konci ministra!

Andrej Babiš, Jan Blatný a Roman Prymula.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. března 2021 15:38 | Aktualizováno: 21. března 2021 22:03

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) už je sice ve funkci výrazně déle než jeho předchůdce, v poslední době ale přibývá spekulací o jeho konci. Jednat se o něm možná bude už za pár desítek hodin.

V pondělí se totiž koná jednání vlády, ze kterého její předseda Andrej Babiš (ANO) zamíří na zámek v Lánech za prezidentem Milošem Zemanem. Očekává se přitom, že spolu budou mluvit právě i o budoucnosti ministra Blatného.

Hlava státu v nedávném rozhovoru naznačila, že by si přála odvolání šéfa klíčového resortu. Zemanovi vadil Blatného postoj k ruské vakcíně proti koronaviru, u které trval na unijní certifikaci. Dokonce ministra označil za nekompetentního člověka.

O nejistotě pozice Blatného hovoří i fakt, že epidemiolog Petr Smejkal v rozhovoru pro pořad Prostor X přiznal, že dostal nedávno nabídku stát se ministrem. On ji však odmítl a stal se „jen“ rádcem kabinetu.

Ministr se k tomu nechtěl ani na přímý dotaz vyjadřovat. „Přišel jsem do úřadu dělat práci odbornou, budu ji dělat, dokud k tomu budu mít mandát, a nevidím důvod se teď bavit o dalších spekulacích,“ řekl novinářům.

Témata: Jan Blatný Miloš Zeman Andrej Babiš