Další oběť covidu! Zemřel poslanec Ventruba (†71)!

Jiří Ventruba

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

9. března 2021 18:39

Zemřel poslanec ODS Jiří Ventruba, jenž byl hospitalizován s těžkým průběhem covidu-19. O úmrtí dnes informoval přímo na sněmovním plénu předseda ODS Petr Fiala, který poslaneckou schůzi řídil. Poslanci uctili Ventrubovu památku minutou ticha.

"Já jsem bohužel obdržel smutnou zprávu, že náš kolega Jiří Ventruba právě na onemocnění covid-19 zemřel," uvedl Fiala. Už dopoledne informoval na tiskové konferenci, že se neurochirurg Ventruba (71) léčí po nákaze koronavirem v nemocnici.

Kvůli epidemii koronaviru začala Poslanecká sněmovna testovat poslance v polovině února, a to dobrovolně. Začít má testování všech, kteří přijdou na schůzi. Poslanci budou moci využít i samotestování.

Minulý týden bylo v karanténě nebo mezi nemocnými zhruba 15 zákonodárců, a to patrně jen z provládního tábora. Předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek dnes uvedl, že aktuálně je z jeho klubu nemocných nebo v karanténě osm zákonodárců.

Už dříve nemoc překonali například předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) či jeho kolegové z klubu Karla Šlechtová a Patrik Nacher, lidovec Marek Výborný nebo pirátský poslanec František Navrkal. O tom, že měl covid, před týdnem na plénu mluvil poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

Témata: Jiří Ventruba úmrtí