Inaugurační projev Zemana připomínal Trumpa

Miloš Zeman jen těsně vyhrál prezidentské volby 2018

Autor: stars24.cz

9. března 2018 9:45

Inaugurační projev hlavy českého státu Miloše Zemana připomínal podle serveru německého deníku Die Welt prezidenta Spojených států Donalda Trumpa. Web zmiňuje Zemanův útok na média a píše o skandálu.

"Toto vystoupení připomíná amerického prezidenta Donalda Trumpa: Při složení přísahy českého prezidenta Miloše Zemana došlo ke skandálu. Ve svém projevu na Pražském hradě napadl Zeman ve čtvrtek liberální tisk, konkrétně Hospodářské noviny a magazín Respekt, stejně jako veřejnoprávní televizi. Vyčítal jim 'manipulaci české veřejnosti'," napsal server. "Několik konzervativních poslanců, mezi nimi i exministr zahraničí Karel Schwarzenberg, opustilo na protest sál," uvedl dále.

Die Welt třiasedmdesátiletého českého prezidenta ve zprávě charakterizoval jako provokatéra, tvrdého kritika islámu a přítele Ruska a Číny. "O prezidentské vystupování se Zeman stará jen málo," konstatoval také server.

Zeman v inauguračním projevu ostře a obsáhle zaútočil na podnikatele Zdeňka Bakalu, média patřící do jeho vydavatelského domu, či na Českou televizi. Někteří politici, zejména z TOP 09, ODS a KDU-ČSL, opustili při této pasáži projevu sál.

Témata: Miloš Zeman Die Welt Donald Trump