Ohromný trapas u Jílkové! V hlavní roli: Prsa!

Michaela Jílková v pořadu Máte slovo

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. března 2018 16:13

Hlavním tématem čtvrtečního pořadu Máte slovo na České televizi mělo být referendum. Nakonec se ale situace zvtrla úplně jiným směrem, a moderátorka s jedním z hostů rozebírala svoje poprsí.

V pořadu diskutovali Tomio Okamura, místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda SPD; Stanislav Polčák, europoslanec; Petr Mach, bývalý europoslanec a bývalý předseda Svobodných; Roman Joch, ředitel Občanského institutu, Jaroslav David, bývalý stavbyvedoucí a Jan Payne, neurolog a filozof.

Hned na úvod Okamura sjel Jílkovou za to, že má špatně připravené podklady. Zeptala se ho totiž, jestli chce referendum proto, že by lid rozhodoval lépe, než politici. „Ten výrok je vytržený z kontextu, jako jsou v České televizi zvyklí to dělat,“ dodal. „To nemáte pravdu! Nezkoušejte na mě tuto demagogii!“ naštvala se hned v úvodu Jílková.

Okamura chtěl dodat, co k tomu výroku v původním zdroji řekl, to ale Jílkovou opět vytočilo. „To mě nezajímá!“ dodala s tím, že může skončit a řešit, jestli je Okamura schopen odpovědět nebo ne. Ten následně uvedl, že referendum má sloužit jako pojistka a lidé by rozhodovali stejně odpovědně, jako lidé, kteří vybírají politiky. To ale Jílkové pořád nestačilo.

Později jeden z diváků zaútočil na Okamuru s tím, že ve Švýcarsku vede kampaň o referendu vláda, právě proto, aby nedošlo k dezinformacím. Okamura mu chtěl odpovědět, místo toho ale zmínil, že na diváka nevidí přes hrudník moderátorky. „Ale nevadí vám to, že?“ zeptala se ho Jílková. Okamura na to s úsměvem uvedl, že nevadí.

Témata: Máte slovo Tomio Okamura