Kam se schoval Zeman? Tahle hra na schovávanou je nedůstojná, tvrdí známý novinář

Miloš Zeman jen těsně vyhrál prezidentské volby 2018

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

31. ledna 2018 14:43

Mezi Hradem a novináři vypukla ihned po volbách válka, která se týká "zmizení" Miloše Zemana. Média spekulují o tom, co se stalo a jestli nemá zdravotní problémy, mluvčí Zemana Jiří Ovčáček na jejich adresu nešetří kritikou.

„Mé zdroje říkají, že MZ měl včera jistý zdravotní problém... A to fakt velmi akutní... přímo ve voze... Víc bych to nerozebíral,“ prozradil už o víkendu investigativní novinář Jaroslav Kmenta. Podobné náznaky se objevily i v řadě dalších médií i v diskuzích na sociálních sítích.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček takové spekulace odmítl a média, která podobné zprávy zveřejnila, označil za „mediální póvl a hnůj“. Dodal, že Zeman nebude v těchto dnech nebude poskytovat žádné rozhovory a proto jako jeho mluvčí všechny žádosti odmítl. Zeman ani nevystoupil na své oblíbené stanici Barrandov.

Podle Kmenty ale není takové chování úplně běžné. „Normální by bylo dát si v neděli oraz. V pondělí by se nově zvolený prezident měl ukázat na veřejnosti - společensky - s chotí. V úterý by mohl udělat brífink na Hradě a říct něco moudrého. No, a pak ať si frčí na dovču. Klidně na měsíc. Tahle hra na schovávanou je nedůstojná,“ tvrdí známý novinář.

Témata: Miloš Zeman Jiří Ovčáček